Talkum: skader og sundhedsmæssige fordele

Navnet på et sådant stof som talkum er kendt for alle. Det er hovedsageligt forbundet med børnenes sprinkler, kosmetik eller medicin. Men anvendelsesområdet for anvendelsen er meget bredere: fra fyldstoffet i papir- og malingindustrien til at bruge det til produktion af kosttilskud og narkotika. Lille, der ved, at det samme talkum er en E553-stabilisator, der ofte anvendes i konfektureproduktion til at give en glitter glans af dragee og karamel. Derudover forhindrer talkum som et kosttilskud, idet sugning af bulkprodukter. Men er så harmløs for talkummet, så dets brug er udbredt, og hvad er gavn for mineral, medaMoutme blev søgt.

Omfang af talkum ansøgning og dens ansøgning

Omfang af talkum ansøgning og dens ansøgning

Af natur er talkum vandigt (hydreret) magnesiumsilicat. Det er normalt dets kemiske formel som følger - Mg3si4o10 (OH) 2. Men hvad betyder dette sæt bogstaver og tal? Talkkompositionen kan variere, for eksempel i stedet for silicium, kan den indeholde aluminium / titan, og magnesium i nogle variationer erstattes af jern / mangan. Stoffet kan have forskellige urenheder, der bestemmes af placeringen af ​​dets produktion.

En af de mest bløde mineraler til berøringen af ​​olieagtig og, afhængigt af sorten, kan have farve fra hvid til grønlig. I forskellige områder af menneskelig aktivitet anvendes talet hovedsagelig i form af et pulver karakteriseret ved:

  • Fremragende adsorberende egenskaber, der gør det muligt at eliminere fugt og lugter med det;
  • antibakteriel virkning;
  • en tilstrækkelig stor mængde holdbarhed under de respektive forhold;
  • Muligheden for selvbrug, hvis vi taler om medicinsk talke.

I papirproduktion bruges pulveret til at dække højkvalitets papir, godt absorberende blæk. I sykassen erstatter den komprimerede talkk, at kridten bruges til at anvende markup på vævene. Ved fremstillingen af ​​keramik giver mineralet dig mulighed for at forbedre sine varme- og lydisoleringsparametre. Talc bruges til at forhindre helling og klæbning af plast- og gummiprodukter, der opbevares i varehuse og industrier. I fødevareindustrien fungerer mineralet ikke kun som en emulgator. Talc anvendes også i ruderne af slibesris for at give kornene af en snehvid skygge.

Men på trods af denne udbredelse af brugen af ​​talkum står vi oftest over for det i medicinsk og kosmetologi.

Talkum i produktionen af ​​narkotika og ikke kun

Talkum i produktionen af ​​narkotika og ikke kun

Talc anvendes i vid udstrækning til fremstilling af biologisk aktive additiver og lægemidler, såsom calciumgluconat. Dette er en fremragende kilde til uundværlig for spormelementernes sundhed - magnesium og silicium. Den tilladte koncentration af mineralet i sammensætningen af ​​lægemidler bør ikke overstige 30%. Eksperter anbefaler ikke at tage sådanne lægemidler på:

  • forhøjet temperatur;
  • sygdomme af visse organer i gastrointestinalkanalen
  • Graviditet og laktation.

På den medicinske sfære bruges talkum både som en udendørs. For eksempel ved alle, at medicinske handsker for at lette deres slid er dækket af et lag af talkum. Også kendt for hver børnepulver, godt renere for stor fugt og beskytter huden mod friktion og irritation. Som en del af denne agent er stivelse og zinkoxid også til stede. Specielt pulver er kendetegnet ved fremragende fugtabsorberende og antiseptiske parametre.

Udover pulveriseret, er flydende talkum i dag lige så krævet. Et sådant middel er mere hensigtsmæssigt i brug, da det er nemt at anvende og forhindrer indtrængen af ​​mineralpartiklerne i barnets respiratoriske kanaler.

Faktum!

Farmaceutisk talkum passerer passende behandling. For en start rengøres mineralsammensætningen af ​​urenheder og derefter behandles med den fortyndede opløsning af chlorthinsyre. Derefter vaskes pulveret og tørres, og efter steriliseret. Til neutralisering fra mikroorganismer calcineres talkumet ved en temperatur på 160 ° C. Ethylencalcinationsteknologi eller gamma-strålingsbehandling kan også anvendes.

Ansøgning talkum i kosmetologi sfæren

Ansøgning talkum i kosmetologi sfæren

Takket være dets egenskaber er talkum et af de mest efterspurgte stoffer i produktionen af ​​forskellige kosmetiske produkter, især:

  • forskellige magter;
  • Pytter til ansigt og krop;
  • skygger for alderen;
  • tonale cremer;
  • tørt antiperspirant;
  • Masker til huden osv.

Pulver baseret på Talca har en særlig tekstur, den er let påført huden og fordeles over den, eliminerer overskydende fedt, er kendetegnet ved en deodoriserende virkning.

Ofte kalcc kaldet sæbe sten. Når du interagerer med vand, bliver mineralet glat, og takket være denne ejendom er det aktivt brugt i produktionen af ​​sæbe, brusegeler og barbergeler. Også talkum kan fungere som et fortykkelsesfyldstof i tandpastaen.

Som en del af tørre antiperspiranter reducerer det pulveriserede stof hyperhydrose, beskytter mod ubehagelige lugte, diametre og majs, sikrer en følelse af renhed og afkøling.

Hvad er skaden for sundhed talkum?

Tvister i forhold til skaderne er i gang. Det har vist sig, at den hyppige virkning af dette stof til luftvejene fører til udvikling af talcose. Denne sygdom er primært modtagelig for folk, der arbejder på produktion eller ofte kontakt med talkum under andre forhold. I begyndelsen af ​​dens udvikling manifesteres talkose ved ånde og efter tørre hoste. Jo længere kontakten af ​​luftvejene med talkumet, jo mere er dets partikler akkumuleret i kroppen, hvilket fører til udviklingen af ​​kronisk bronkitis og øger risikoen for tuberkulose.

Ved afslutningen af ​​forskere er en anden risiko for talkisk en øget risiko for kræft. Eksperter hævder, at det hyppige angreb på huden af ​​de ydre kønsorganer i kvinder øger risikoen for endometriekræft og æggestokke. Personalet på Harvard Medical School i Boston fastslog, at kun 1 uges brug af det intime hygiejne talkum øger sandsynligheden for udviklingen af ​​livmodercancer med så meget som 24%. Og med regelmæssig brug af kosmetiske og medicinske fjedre øges risikoen for ovariecancer med 41%. Pulverstoffet, som det bruger delvist, trænger ind i hulrummet af de indre kønsorganer og kan akkumulere i årevis, hvilket forårsager hyppige inflammatoriske processer og som følge heraf - malign genfødsel af væv.

Talkummet kan indeholde asbest i dets sammensætning. Dette er et farligt kræftfremkaldende stof, der trænger ind i kroppen gennem luftvejene og negativt påvirker sundheden. Således forbinder forskerne brugen af ​​talkum med udviklingen af ​​mesotheliom - tumor, der udvikler sig fra mesothelium i plevra, peritoneum og pericardi. Dette er en sjælden sygdom, der hovedsagelig har ondartet strøm.

fund.

Tips til sikker brug af et sådant fælles stof er ret simpelt. For at beskytte dig selv mod skade talkum, skal du kun bruge et certificeret produkt af høj kvalitet. Pulveriserede suppss er bedre erstattet med flydende talkum, som ikke kan indåndes.

Passere testen Din personlige IQ HealthDin personlige IQ Health Udfyld denne test og find ud af, hvor mange punkter - på en ti-punkts skala - du kan estimere dit helbred.

Brugte fotografiske materialer shutterstock

Hvad er talkum? Talc er et silikat, der har en lagdelt struktur, fed til berøring og besidder udtalt perlebrilliance. Den har hvid farve med forskellige nuancer, som skyldes sammensætningen af ​​urenheder (nikkel, mangan, chrom, jern og aluminium). Intensiteten af ​​farven bestemmes af graden af ​​rengøring.

Afhængigt af strukturen og eksisterende urenheder skelnes følgende typer af Talca Mineral:

  1. Agalit. Han har en nålestruktur. Krystalfibre er placeret næsten parallelt, i en retning.
  2. Minnesotaiti. Tilstedeværelsen af ​​jern (den erstatter magnesiumet) giver den en brunlig skygge.
  3. Steatite. Karakteriseret ved en tæt struktur. Det kaldes også Wen.
  4. Willemite. På grund af tilstedeværelsen af ​​nikkel har en blålig eller grønlig farvetone.
  5. Ædle talkum. Gennemskinnelig sten har en større tæthed. Godt behandlet.
  6. Talco chlorit. Sammensætningen indbefatter chlorid.

Ifølge graden af ​​slibning skelnes der et talkumpulver, mikrotalc og en stor slibning. Det har en referencehårdhed, der er lig med 1. Det er det mildere mineral. Jeg opdagede først og beskrev det Michael Faraday, da de studerede dielektriske. Det er mined i Amerika, Canada, Kina, Frankrig og andre lande. I Rusland er de største indskud i Uralerne og i Krasnoyarsk-området.

Egenskaber Mineral.

Ikke alle ved, hvad talkum er, og hvad dets fysiske og kemiske egenskaber er. Dette er en kemisk kompleks sammensætning af det hydrogenerede magnesiumsilicat. Omtrentlig kemisk Formula Talc ser sådan ud: Mg3si4o10 (OH) 2. Det kan variere lidt på grund af udskiftning af nogle urenheder. Vi lister de vigtigste egenskaber af talkummet:

  1. Der er ingen lugt.
  2. Det opløses ikke i vand.
  3. Med syrer i den kemiske reaktion går ikke ind, sætter sig på bunden af ​​tanken.
  4. Det er et godt adsorbent. Absorberer perfekt fugt og lugter.
  5. Det har dårlig termisk ledningsevne.
  6. Det er kendetegnet ved lav hårdhed svarende til 1.
  7. Den har en lav densitet (2,75 kg / m³). Det repræsenterer ikke smykker værdi.
  8. Ildfaste. Med stærk opvarmning (800-900 ° C) bliver det til et meget solid.
  9. Det har god spredning. Småformet pulver danner suspension med vand.
  10. Er en dielektrisk.

Attributter til ham og magiske egenskaber. Pulveret blev brugt til alle slags lægemidler designet til at returnere ungdom og skønhed. For det meste var det cremer og parires lavet på talkum cashitz. Sten har positiv energi. Det er meget nyttigt at holde produktet fra solid talca i huset.

Dette mineral anvendes af menneskeheden siden oldtiden. De gamle mestere brugte det helt bredt på grund af blødhed og nem funktionalitet. Selv i det gamle Egypten blev amuletter og halskæder lavet af det. Russiske Clinisa lavede ikoner. I Kina blev den tonede talkk udstedt for værdifuld jade. Sumerere skåret ud udskrifter.

Anvendelsesområder.

Hvad er talkum og hvad der bruges til? Overvej de mest berømte områder:

  1. I medicin. Som sprinkler til behandling af ben og hudsygdomme. Det bruges også som et bindemiddel i sammensætningen af ​​tabletterne.
  2. I teknikken. Brug både fast smøremiddel og som et additiv til motorolier.
  3. I fødevareindustrien. De er sprinklet med chokoladeprodukter, der er lavet af de former til produktion af flydende candy skaller. Food Talc har en kode - E553B.
  4. Hjemme. De er tilfredse med forskellige gummiprodukter (handsker, sko osv.) For at forhindre klæbning.
  5. I konstruktion. Brug til foring af badeværelser og saunaer samt som sten til ovne.
  6. I kosmetologi. Det er baseret på børns pulver, flydende krop talkum og massagepulver.

Lad os analysere brugen af ​​talkum i kosmetologi og dermatologi mere detaljeret. I mere end 100 år finder han sine forbrugere og er stadig en uundværlig del af mange kosmetik. Som det milde mineral oftest bruges i form af et pulver. Det er nødvendigvis en del af pulver- og øjenskyggerne. Den aromatiserede talkum anvendes som en deodorant og påført på zonen for øget svedtendens. Brug af det under depilationsproceduren advarer hårets forretning. Flydende talkum er meget effektiv, når de forlader påfyldningshælene. Det tilsættes til barberkrem, fordi det bidrager til lette dias. Det er takket være denne kvalitet, at talkumpulveret bruges til massage.

Hvad er talkum? Den første ting, som mange kommer til at tænke på, er et børnepulver. God absorption bestemmes ved brug for børn. Det har både antiinflammatoriske egenskaber. Det bruges til at behandle og forhindre paderen i babyer. Talkum er hovedkomponenten i pulveret. Ud over det er ekstrakterne af medicinske planter, zinkoxid og stivelse inkluderet.

Netto FLEDGED TALC solgt i apoteker. Udgivelsesform - Pulver til udendørs brug. Fås i krukker og små pakker.

Når du arbejder med talkum, skal du være forsigtig og forsøge ikke at indånde den. Der er endda sådan en professionel sygdom - talcose, som normalt opdages fra medarbejderne i minedriftsindustrien og medicinsk personale. Uden konstant kontakt med pulveret er det umuligt at købe denne sygdom.

Добавить комментарий