TALC: Haittaa ja terveysetuja

Tällaisen aineen nimi kuin talkki tuntuu kaikille. Se liittyy pääasiassa lasten sprinkleriin, kosmetiikkaan tai lääketieteeseen. Mutta sovelluksen laajuus TALC on paljon laajempi: paperi- ja maaliteollisuuden täyteaineesta käyttää sitä ruokavalioiden ja huumeiden tuotannossa. Pikku, joka tietää, että sama talkki on E553-stabilisaattori, jota usein käytetään makeistuotannossa, jotta lohkaa ja karamelli loistaa. Lisäksi ravintolisänä talkki estää irtotavaran imemisen. Mutta on niin vaarattomia talkki niin, että sen käyttö on laajalle levinnyt ja mikä on mineraalien hyöty, MedabOutme haettiin.

TALC-sovelluksen laajuus ja sen soveltaminen

TALC-sovelluksen laajuus ja sen soveltaminen

Luontona talkki on vesipitoinen (hydratoitu) magnesiumsilikaatti. Se yleensä sen kemiallinen kaava on seuraava - Mg3Si4O10 (OH) 2. Mutta mitä tämä kirjeet ja numerot tarkoittavat? Talkin koostumus voi vaihdella esimerkiksi piin sijaan, se voi sisältää alumiinia / titaania ja magnesiumia eräissä muunnelmissa korvataan rauta / mangaani. Aineella voi olla erilaisia ​​epäpuhtauksia, jotka määräytyvät tuotannonsa sijainnilla.

Yksi pehmeimmistä mineraaleista kosketukseen öljyistä ja lajikkeesta riippuen voi olla väri valkoisesta vihertäväksi. Ihmisen toiminnan eri palloissa keskustelua käytetään pääasiassa jauheen muodossa, jolle on tunnusomaista:

  • Erinomaiset adsorboivat ominaisuudet, jotka mahdollistavat kosteuden ja tuoksun poistamisen;
  • antibakteerinen vaikutus;
  • riittävän suuri määrä säilyvyyttä vastaavissa olosuhteissa;
  • Mahdollisuus itsekäytön, jos puhumme lääketieteellisestä Talkeista.

Paperin tuotannossa jauhetta käytetään kattamaan korkealaatuinen paperi, hyvin absorboiva muste. Ompelukotelossa kompressoitu Talc korvaa liidun, jota käytetään kudosten merkinnällä. Keramiikan valmistuksessa mineraali mahdollistaa niiden lämmön ja ääneneristysparametrien parantamisen. Talcia käytetään estämään varastoihin ja teollisuuteen varastoitujen muovi- ja kumituotteiden helling ja tarttuminen. Elintarviketeollisuudessa mineraali toimii paitsi emulgointiaineena. Talkkia käytetään myös hionta riisin lasissa, jolloin saadaan lumivalkoisen sävyn jyvät.

Mutta huolimatta Talkin käytön esiintyvyydestä, useimmiten me kohtaamme sen lääketieteellisessä ja kosmetologian alueella.

Talkki huumeiden tuotannossa ja paitsi

Talkki huumeiden tuotannossa ja paitsi

Talkkia käytetään laajalti biologisesti aktiivisten lisäaineiden ja huumeiden valmistuksessa, kuten kalsiumglukonaatilla. Tämä on erinomainen lähde välttämättömäksi hivenaineiden terveydelle - magnesium ja pii. Mineraalien sallittu pitoisuus lääkkeiden koostumuksessa ei saa ylittää 30%. Asiantuntijat eivät suosittele tällaisten lääkkeiden ottamista:

  • Korkea lämpötila;
  • tiettyjen elimien sairaudet ruoansulatuskanavan;
  • Raskaus ja imetys.

Lääketieteellisessä pallossa talkki käytetään sekä ulkona. Esimerkiksi kaikki tietävät, että lääketieteelliset käsineet helppokäyttöisyydestään peitetään talkki kerroksella. Tutustu jokaiseen lasten jauheen, hyvin puhtaampaan liialliseen kosteuteen ja ihon suojaamiseksi kitkasta ja ärsytystä. Osana tätä ainetta, tärkkelys ja sinkkioksidi ovat myös läsnä. Erityiselle jauheelle on ominaista erinomainen kosteus absorboi ja antiseptiset parametrit.

Lisäksi jauhemaisen, nestemäisen talkin nykyään on tasapuolisesti vaadittu. Tällainen keino on kätevämpää käytössä, koska on helppo soveltaa ja estää mineraalihiukkasten pääsyn lapsen hengitysteihin.

Tosiasia!

Farmaseuttinen talkki kulkee asianmukaisen käsittelyn. Käynnistä varten mineraalikoostumus puhdistetaan epäpuhtauksista ja käsitellään sitten laimean kloorihapon liuoksella. Seuraavaksi jauhe pestään ja kuivataan ja steriloidun jälkeen. Mikro-organismien neutraloimiseksi talkki on kalsinoitu 160 ° C: n lämpötilassa. Voidaan käyttää myös etyleeni-kalsinointimenetelmää tai gamma-säteilykäsittelyä.

Sovellus talkki kosmetiikan pallossa

Sovellus talkki kosmetiikan pallossa

Ominaisuuksien ansiosta talkki on yksi halutuimmista aineista eri kosmeettisten valmisteiden tuotannossa, erityisesti:

  • eri valtuudet;
  • Puddles kasvot ja keho;
  • varjot iän;
  • Tonal voiteet;
  • kuiva antiperspirantti;
  • Naamarit iholle jne.

Jauhe perustuu Talca on erityinen rakenne, se on helppo levittää iholle ja jaetaan sen yli, poistaa ylimääräinen rasva, on ominaista hajunpoistovaikutus.

Usein talkki kutsutaan saippuakivi. Kun vuorovaikutuksessa veden kanssa mineraali tulee liukas ja tämän ominaisuuden ansiosta sitä käytetään aktiivisesti saippuaa, suihkugeelejä ja parranajogeelejä. Myös talkki voi toimia hammastahnan sakeutusaineena.

Osana kuivia antiperspirantteja jauhemaista ainetta vähentää hyperhydrosia, suojaa epämiellyttävistä hajuista, halkaisijoista ja maissista, takaa puhtauden ja viileyden tunteen.

Mikä on terveys talkki?

Riitot suhteessa haittaa talkki ovat käynnissä. On osoitettu, että tämän aineen yleinen vaikutus hengityselimiin johtaa talkoosin kehittämiseen. Tämä tauti on pääosin altis ihmisille, jotka työskentelevät tuotannossa tai usein yhteyttä talkki muihin olosuhteisiin. Kehityksen alussa talkoosi ilmenee hengityksellä ja kuivan yskän jälkeen. Mitä pidempi hengitysteiden kosketus talkkiin, sitä enemmän sen hiukkaset kertyvät kehoon, mikä johtaa kroonisen keuhkoputkentulehduksen kehittämiseen ja lisää tuberkuloosin riskiä.

Tutkijoiden päätteeksi toinen Talkin vaara on lisääntynyt syövän riski. Asiantuntijat väittävät, että ulkoisten sukupuolielinten ihon usein hyökkäys naisilla kasvattaa riskiä endometriumin syöpään ja munasarjoihin. Bostonin Harvardin lääketieteellisen koulun henkilökunta päätti, että vain 1 viikko intiimin hygienia talkki lisää kohdun syövän kehittymisen todennäköisyyttä jopa 24%. Kosmetiikan ja lääketieteellisten lähteiden säännöllisesti käytössä, munasarjasyövän riski kasvaa 41%. Jauheen, koska se käyttää osittain tunkeutua sisäisten sukupuolielinten elimen ontelo ja voi kerääntyä vuosia aiheuttaen usein tulehdusprosesseja ja seurauksena kudosten pahanlaatuisen uudestisyntyminen.

Talkki voi sisältää asbestia koostumuksessaan. Tämä on vaarallinen karsinogeeninen aine, joka tunkeutuu kehoon hengitysteiden kautta ja vaikuttavat kielteisesti terveyteen. Näin ollen tutkijat yhdistävät talkin käyttöä mesoteliooma - kasvain, joka kehittyy mesotheliumista Plevra, Peritoneum ja Pericardia. Tämä on harvinainen sairaus, jolla on enimmäkseen pahanlaatuinen virta.

havainnot

Vihjeitä tällaisen yhteisen aineen turvalliseen käyttöön ovat melko yksinkertaisia. Suojaa itsesi vahingollisesta Talcista, sinun on vain käytettävä korkealaatuista sertifioituja tuotteita. Jauhemaiset supnit korvataan paremmin nestemäisellä talkiksi, jota ei voi hengittää.

Siirtää testiä Henkilökohtainen IQ-terveysHenkilökohtainen IQ-terveys Täytä tämä testi ja selvitä, kuinka monta pistettä - kymmenen pisteen mittakaavassa - voit arvioida terveytesi.

Käytetyt valokuvausmateriaalit Shutterstock

Mikä on talkki? Talc on silikaatti, jossa on kerrosrakenteinen rakenne, rohkea kosketus ja jolla on voimakas helmi loisto. Se on valkoinen väri erilaisilla sävyillä, jotka johtuvat epäpuhtauksien koostumuksesta (nikkeli, mangaani, kromi, rauta ja alumiini). Värin voimakkuus määräytyy puhdistuksen aste.

Riippuen rakenteesta ja olemassa olevista epäpuhtauksista, seuraavat TALCA-mineraalityypit erotetaan:

  1. Agalit. Hänellä on neulanrakenne. Crystal-kuidut sijaitsevat melkein rinnakkain yhdessä suunnassa.
  2. Minnesotati. Raudan läsnäolo (se korvaa magnesiumin) antaa sille ruskean sävyn.
  3. Steatite. Tunnettu siitä, että tiheä rakenne. Sitä kutsutaan myös Weniksi.
  4. WillSete. Nikkelin läsnäolon ansiosta on sinertävä tai vihertävä sävy.
  5. Noble talkki. Läpikuultava kivi, jolla on suurempi tiheys. Hyvin käsitelty.
  6. Talco Chloriitti. Koostumus sisältää kloridin.

Hionnan aste, talkkijauhe, mikrotalkka ja suuri hionta erotetaan. Se on viitekovuus, joka on yhtä suuri kuin 1. Tämä on lievempi mineraali. Löysin ensin ja kuvaili sitä Michael Faraday opiskelemaan dielektriikkaa. Se on louhittu Amerikassa, Kanadassa, Kiinassa, Ranskassa ja muissa maissa. Venäjällä suurimmat talletukset sijaitsevat Uralissa ja Krasnojarskin alueella.

Ominaisuudet Mineraali

Kaikki eivät tiedä, mitä talkki on ja mitä sen fyysiset ja kemialliset ominaisuudet ovat. Tämä on hydrattu magnesiumsilikaatin kemiallisesti monimutkainen koostumus. Arvioitu kemiallinen formula talkki näyttää tältä: MG3SI4O10 (OH) 2. Se voi vaihdella hieman johtuen joidenkin epäpuhtauksien korvaamisesta. Listaamme Talkin pääominaisuudet:

  1. Ei ole hajua.
  2. Se ei liukene veteen.
  3. Kun hapot kemiallisessa reaktiossa ei pääse, asettuu säiliön pohjaan.
  4. Se on hyvä adsorbentti. Täydellisesti imee kosteutta ja hajuja.
  5. Siinä on huono lämmönjohtavuus.
  6. Sille on ominaista alhainen kovuus, joka on yhtä suuri kuin 1.
  7. Siinä on pieni tiheys (2,75 kg / m³). Se ei edusta koruja arvoa.
  8. Tulenkestävät. Vahva lämmitys (800-900 ° C), se muuttuu hyvin kiinteänä aineena.
  9. Se on hyvä dispersio. Pieni muotoinen jauhe muodostaa suspensiota vedellä.
  10. On dielektrinen.

Attribuutti Häneen ja maagisiin ominaisuuksiin. Jauhetta käytettiin kaikenlaisiin lääkkeisiin, jotka on suunniteltu palauttamaan nuoret ja kauneutta. Enimmäkseen se oli Talc Cashitzin voiteet ja parires. Stonella on positiivinen energia. On erittäin hyödyllistä pitää tuote kiinteästä talcasta talossa.

Tämä mineraali soveltaa ihmiskunnalla muinaisista ajoista lähtien. Muinaiset päälliköt käyttivät sitä melko leveästi pehmeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Jopa muinaisessa Egyptissä, amuletteja ja kaulakoruja tehtiin siitä. Venäjän Clinisa teki kuvakkeet. Kiinassa sävytetty talkki annettiin arvokkaalle jadelle. Sumerilaiset leikkaavat tulosteita.

Käyttöalueet

Mikä on talkki ja mitä käytetään? Harkitse kuuluisimpia alueita:

  1. Lääketieteessä. Sprinklerina jalkojen ja ihosairauksien hoitoon. Sitä käytetään myös sideaineena tablettien koostumuksessa.
  2. Teknillisessä. Käytä sekä kiinteää voiteluainetta että lisäaineena moottoriöljyille.
  3. Elintarviketeollisuudessa. Ne ripustetaan suklaatuotteisiin, jotka on valmistettu siitä, että se on valmistettu vaatimusten valmistukseen. Ruoka talkki on koodi - E553b.
  4. Kotona. Ne ovat tyytyväisiä erilaisiin kumituotteisiin (käsineet, kengät jne.), Jotta estetään tarttuminen.
  5. Rakenteilla. Käytä kylpyhuoneen ja saunan vuoraamiseen sekä kiviä uuneille.
  6. Kosmetologiassa. Se perustuu lasten jauheeseen, nestemäiseen rungon talkki ja hierontajauheeseen.

Analysimme talkkiin käyttö kosmetiikassa ja dermatologiassa yksityiskohtaisemmin. Yli 100 vuotta hän löytää kuluttajansa ja on edelleen monien kosmetiikan välttämätön osa. Kuten lievä mineraali, jota käytetään useimmiten jauheen muodossa. Se on välttämättä osa jauhetta ja silmien varjoja. Maustettua talkkia käytetään deodoranttina ja sitä sovelletaan lisääntyneeseen hikoiluun. Käyttämällä sitä Deppainaatiomenettelyssä varoittaa karvojen liiketoimintaa. Nestemäinen talkki on erittäin tehokas, kun lähdetään täyttämällä kantapäät. Se lisätään parranajotelteen, koska se edistää kevyttä liukumäkiä. Tämän laadun ansiosta talkkijauhetta käytetään hierontaan.

Mikä on talkki? Ensimmäinen asia, että monet mieleen on lasten jauhe. Hyvä imeytyminen määräytyy lasten käytöstä. Siinä on sekä anti-inflammatoriset ominaisuudet. Sitä käytetään hoitamaan ja estämään paderia vauvoissa. Talkki on jauheen pääkomponentti. Sen lisäksi, että lääkevalmisteiden, sinkkioksidin ja tärkkelyksen uutteet sisältyvät.

Talkki myydään apteekeissa. Vapauta muoto - ulkokäyttöön jauhe. Saatavana purkkeissa ja pienissä pakkauksissa.

Kun työskentelet Talcin kanssa, sinun on oltava varovainen ja yritä olla hengittämättä sitä. On jopa sellaista ammattimaista sairautta - talkoosi, joka yleensä havaitaan kaivosteollisuuden työntekijöistä ja lääketieteellisestä henkilöstöstä. Ilman jatkuvaa yhteyttä jauheen kanssa on mahdotonta ostaa tätä tautia.

Добавить комментарий