Talc: kár és egészségügyi ellátások

Az ilyen anyag neve, mint a talkum mindenki számára ismerős. Ez elsősorban a gyermek sprinkler, kozmetikumok vagy gyógyszerek társul. De a Talc alkalmazási köre sokkal szélesebb, a papír és a festékipar töltőanyagából, hogy az étrendi kellékek és a kábítószerek előállításához használja. Kevés, aki tudja, hogy ugyanaz a talkum egy E553 stabilizátor, amelyet gyakran a cukrászati ​​termelésben használnak, hogy a Dragee és a karamell csillogó ragyogását biztosítsák. Ezenkívül táplálékkiegészítésként a talkum megakadályozza az ömlesztett termékek szopását. De annyira ártalmatlan a talkumhoz, hogy használatát széles körben elterjesszék, és mi az ásványi anyag előnye, Medaboutme kerestek.

A TALC alkalmazás és alkalmazás hatálya

A TALC alkalmazás és alkalmazás hatálya

Természet szerint a talkum vizes (hidratált) magnézium-szilikát. Általában kémiai képlete a következő - Mg3SI4O10 (OH) 2. De mit jelent ez a betűk és számok száma? A talkum készítményben változhat, például szilícium helyett, akkor tartalmazhat alumínium / titán, és a magnézium bizonyos eltérések helyébe vas / mangán. Az anyag különböző szennyeződésekkel rendelkezhet, amelyeket termelésének helye határozza meg.

Az egyik legkisebb ásványi anyag az érintéshez olajos és a fajta függvényében fehér és zöldes színű színű. Az emberi tevékenység különböző szféráiban a beszélgetést elsősorban egy por formájában használják:

  • Kiváló adszorbeálási tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik a nedvesség és a szagok megszüntetését;
  • antibakteriális hatás;
  • kellően nagy mennyiségű eltarthatósági idő az adott körülmények között;
  • Az önhasználat lehetősége, ha orvosi történetekről beszélünk.

Papírgyártásban a port a kiváló minőségű papír, jól elnyelő tinta fedezésére használják. A varró tokban a tömörített talkum helyettesíti a krétát, amelyet jelölést alkalmaznak a szövetekre. Kerámia gyártásában az ásványi anyag lehetővé teszi a hő- és hangszigetelési paramétereinek javítását. Talk megelőzésére használják a Helling és kitart a műanyag és gumi termékek a raktárakban tárolt és iparágak. Az élelmiszeriparban az ásványi anyag nemcsak emulgeálószerként működik. A talkumot a rizs csiszolása során is használják, hogy a hófehér árnyalatú szemcséket kapjunk.

De ennek ellenére a Talc használatának előfordulása, leggyakrabban az orvosi és kozmetikai gömbben szembesülünk.

A kábítószer gyártásában és nemcsak nemcsak

A kábítószer gyártásában és nemcsak nemcsak

A talkumot széles körben alkalmazzák biológiailag aktív adalékanyagok és gyógyszerek, például kalcium-glükonát előállítására. Ez kiváló forrás nélkül elengedhetetlen a nyomelemek egészségére - magnézium és szilícium. Az ásványi anyag megengedett koncentrációja a gyógyszerek összetételében nem haladhatja meg a 30% -ot. A szakértők nem javasolják, hogy ilyen gyógyszerek:

  • emelkedett hőmérséklet;
  • a gyomor-bélrendszer bizonyos szerveinek betegségeit;
  • Terhesség és laktáció.

Az orvosi szférában a talkumot kültériként használják. Például mindenki tudja, hogy az orvosi kesztyűk a kopás megkönnyítése érdekében talppal vannak borítva. Szintén ismeri az egyes gyermekport, a jól tisztító túlzott nedvességet és védi a bőrt súrlódásból és irritációból. Az ügynök részeként a keményítő és a cink-oxid is jelen van. A speciális port kiváló nedvességelnyelő és antiszeptikus paraméterek jellemzik.

A porított, a lider talkum mellett ma is követelték. Ilyen eszközök kényelmesebbek a használatban, mivel könnyű alkalmazni és megakadályozni az ásványi részecskék bejutását a gyermek légzőrendszerébe.

Tény!

A gyógyszerészeti talkum megfelelő feldolgozást végez. Kezdetben az ásványi készítményt szennyeződések tisztítják, majd a hígított klorotinsav hígított oldatával feldolgozzuk. Ezután a port mossuk és szárítjuk, és sterilizáltuk. A mikroorganizmusokból történő semlegesítésért a talkumot 160 ° C hőmérsékleten kalcináljuk. Etilén-kalcinációs technológia vagy gamma-sugárzás feldolgozás is alkalmazható.

Alkalmazás talkum a kozmetikai szférában

Alkalmazás talkum a kozmetikai szférában

Tulajdonságainak köszönhetően a TALC az egyik legkeresettebb anyag a különböző kozmetikai termékek előállításában, különösen:

  • különböző hatáskörök;
  • Pocsolyák arc és test;
  • Árnyékok az életkorra;
  • tónusos krémek;
  • száraz izzadásgátló;
  • Maszkok a bőrre stb.

A Talca-n alapuló por speciális textúrával rendelkezik, könnyen alkalmazható a bőrre, és eloszlik rajta, kiküszöböli a felesleges zsírt, dezodoráló hatás jellemzi.

Gyakran talkumnak nevezték szappankőnek. Amikor vízzel kölcsönhatásba, az ásványi csúszóssá válik, és hála az ingatlan, hogy aktívan használják a termelés szappan, tusfürdők és borotválkozó gél. A talkum is sűrítő töltőanyagként működhet a fogkrémben.

A száraz izzadásgátlók részeként a porított anyag csökkenti a hiperhidrosist, védelmet nyújt a kellemetlen szagok, átmérők és kukoricák ellen, biztosítja a tisztaság és a hűvösség érzését.

Mi a kár az egészségügyi talkumnak?

A károkhoz viszonyított viták folyamatban vannak. Bizonyították, hogy ennek az anyagnak a gyakori hatása a légzőrendszer számára a talkózis kialakulásához vezet. Ez a betegség elsősorban fogékony emberek dolgoznak a gyártási vagy gyakran érintkezik Talk más körülmények között. A fejlődés kezdetén a talkózist lélegzetel, és utána - száraz köhögés. Minél hosszabb a légutak érintkezése a talkummal, annál inkább a részecskéi felhalmozódnak a szervezetben, ami krónikus bronchitis kialakulásához vezet, és növeli a tuberkulózis kockázatát.

A tudósok lezárásakor a talkum másik veszélye a rák fokozott kockázata. A szakértők azt állítják, hogy a gyakori támadás a bőrt a külső nemi szervek a nők növeli a endometriális rák és a petefészkek. A Bostoni Harvard Orvostudományi Iskola személyzete megállapította, hogy az intim higiéniai talkum csak 1 hete növeli a méh-rák fejlődésének valószínűségét akár 24% -kal is. A kozmetikai és orvosi források rendszeres használatával 41% -kal növekszik a petefészekrák kockázata. A poranyag, amint azt részben behatolja a belső genitális szervek üregébe, és évek óta felhalmozódhat, gyakori gyulladásos folyamatokat eredményez, és ennek eredményeként - a szövetek rosszindulatú újjászületése.

A talkum az összetételben azbesztet tartalmazhat. Ez egy veszélyes karcinogén anyag, amely a légúti traktuson keresztül behatol, és negatívan befolyásolja az egészséget. Így, a tudósok társítani a talkum használata a fejlesztés mesothelioma - tumor, fejlődő a mesothelium a Plevra, hashártya és a pericardia. Ez egy ritka betegség, amely többnyire rosszindulatú áram.

megállapítások

Az ilyen közös anyag biztonságos használatához tippek meglehetősen egyszerűek. Annak érdekében, hogy megvédje magát a kár TALC, csak magas minőségű tanúsított terméket kell használnia. A porított supns jobban helyettesíti a folyékony talkumot, amelyet nem lehet belélegezni.

Átmenni a vizsgán Az Ön személyes IQ EgészségétAz Ön személyes IQ Egészségét Töltse ki ezt a tesztet, és megtudja, hány pontot - tízpontos skálán - megbecsülheti az egészségét.

Használt fényképészeti anyagok shutterstock

Mi a talkum? Talk egy szilikát, amelynek a réteges szerkezet, vastag tapintású, immáron hangsúlyos gyöngy ragyogás. Fehér színű, különböző árnyalatokkal rendelkezik, amelyeket a szennyeződések összetétele (nikkel, mangán, króm, vas és alumínium) okoz. A szín intenzitását a tisztítás mértéke határozza meg.

A struktúrától és a meglévő szennyeződésektől függően a következő tyca ásványi ásványtípusokat különböztetik meg:

  1. Agalit. Van egy tűszerkezete. A kristályszálak szinte párhuzamosan helyezkednek el, egy irányban.
  2. Minnesotaiti. A vas jelenléte (a magnézium helyettesítése) barnás árnyalatú.
  3. Zsírkő. Sűrű szerkezet jellemzi. Ez is Wen.
  4. Willemsite. A nikkel jelenléte miatt kékes vagy zöldes árnyalattal rendelkezik.
  5. Noble talkum. Áttetsző kő, amelynek nagyobb sűrűsége van. Jól feldolgozott.
  6. Talco klorit. A készítmény kloridot tartalmaz.

A csiszolás mértéke szerint egy talkumpor, mikrotalc és egy nagy csiszolás megkülönböztethető. Van egy referencia keménysége, amely megegyezik 1. Ez az, hogy ez az enyhébb ásvány. Először felfedeztem és leírtam Michael Faraday-t a dielektrics tanulmányozásakor. Amerikában, Kanadában, Kínában, Franciaországban és más országokban bányászott. Oroszországban a legnagyobb betétek az urálokban és a Krasnoyarsk területén találhatók.

Tulajdonságok ásványi

Nem mindenki tudja, mi a talkum, és milyen fizikai és kémiai jellemzői vannak. Ez a hidrogénezett magnézium-szilikát kémiailag komplex összetétele. A kémiai képlet Talc így néz ki: MG3SI4O10 (OH) 2. Kissé eltérhet néhány szennyeződés helyettesítése miatt. A talkum fő tulajdonságait soroljuk fel:

  1. Nincs szaga.
  2. Nem oldódik fel vízben.
  3. A kémiai reakcióban végzett savakkal nem lépnek be, a tartály aljára helyezkednek el.
  4. Ez egy jó adszorbens. Tökéletesen elnyeli a nedvességet és a szagokat.
  5. Rossz hővezető képessége van.
  6. Az alacsony keménység jellemzi, hogy 1.
  7. Alacsony sűrűsége (2,75 kg / m³). Nem képviseli az ékszerértéket.
  8. Tűzálló. Erős fűtéssel (800-900 ° C), nagyon szilárdvá válik.
  9. Jó diszperzióval rendelkezik. Kis alakú por formák szuszpenzió vízzel.
  10. Dielektromos.

Tulajdonsága és mágikus tulajdonságai. A port mindenféle gyógyszerre használták, amelyek célja az ifjúság és a szépség visszatérésére. Leginkább a Talc Cashitz-en készült krémek és pariresek voltak. A kőnek pozitív energiája van. Nagyon hasznos, hogy a terméket szilárd talpa-ból tartsuk a házban.

Ezt az ásványt az emberiség az ősi idők óta alkalmazza. Az ősi mesterek a lágyság és a könnyű munkaképesség miatt nagyon szélesek voltak. Még az ókori Egyiptomban is, amuletteket és nyakláncokat készítettek. Orosz Clinisa készült ikonokat. Kínában a színezett talkum értékes jade-t adtak ki. A sumérok kivágták a nyomatokat.

Használati területek

Mi a talkum és mit használnak? Tekintsük a leghíresebb területeket:

  1. Az orvostudományban. Sprinklerként a lábak és a bőrbetegségek kezelésére. A tabletták összetételében kötőanyagként is használják.
  2. A technikában. Használjon szilárd kenőanyagot és adalékanyagként a motorolajokhoz.
  3. Az élelmiszeriparban. A csokoládéval csokoládéval megszorulnak, alkotják a liquer candy kagylók előállítását. Az élelmiszer talkum kódja - E553B.
  4. Otthon. Elégedettek különböző gumi termékek (kesztyű, cipők stb.), Hogy megakadályozzák a ragasztást.
  5. Építés alatt. Használja a fürdőszobák és a szaunák bélését, valamint köveket kemencékhez.
  6. Kozmetikai. A gyermekpor, folyékony test talkum és masszázspor alapja.

Menjünk elemezzük a talkum használatát a kozmetológia és a bőrgyógyászatban részletesebben. Több mint 100 éve megtalálja a fogyasztókat, és még mindig elengedhetetlen összetevője számos kozmetikumnak. Mint az enyhe ásványi anyag, amelyet leggyakrabban por formájában használnak. Ez feltétlenül része a por és a szemhéjak. Az ízesített talkumot dezodorként használják, és a megnövekedett izzadás zónájára alkalmazzák. A szőrtelenítési eljárás keretében figyelmeztet a szőrszálak üzleti tevékenységét. A folyékony talkum nagyon hatékony, ha a töltősarok mögött marad. Hozzáadunk a borotválkozó krémhez, mert hozzájárul a fénycsúszáshoz. Ennek a minőségnek köszönhetően a talkumpor masszázsra használható.

Mi a talkum? Az első dolog, amit sokan eszembe jutnak, gyermekpor. A jó abszorpciót gyermekek számára használják. Mindkét gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A csecsemők pálcájának kezelésére és megelőzésére szolgál. A talkum a por fő összetevője. Ezenkívül a gyógynövények, a cink-oxid és a keményítő kivonatait tartalmazza.

A gyógyszertárakban eladott nettó elmosódott talkum. Release forma - por kültéri használatra. Jarsban és kis csomagokban kapható.

Ha Talc-val dolgozik, óvatosnak kell lenned, és próbálnia kell, hogy ne lélegezzen be. Van még egy ilyen szakmai betegség - Talcosis, amelyet általában a bányászati ​​ipar és az orvosi személyzet alkalmazottaiból észlelnek. A porral való állandó érintkezés nélkül lehetetlen ezt a betegséget megvásárolni.

Добавить комментарий