Talkum: skade og helsemessige fordeler

Navnet på et slikt stoff som talkum er kjent for alle. Det er hovedsakelig knyttet til barnas sprinkler, kosmetikk eller medisin. Men omfanget av søknad talkum er mye bredere: fra fyllstoffet i papir og maling industrien for å bruke den i produksjon av kosttilskudd og narkotika. Litt som vet at det samme talkum er en E553 stabilisator, ofte brukt i konditori produksjon for å gi en glitter glans av dragee og karamell. I tillegg, som et kosttilskudd, forhindrer talken suging av bulkprodukter. Men er så ufarlig for talken slik at bruken er utbredt, og hva er fordelene med mineral, medaboutme ble søkt.

Omfanget av talkapplikasjon og søknad

Omfanget av talkapplikasjon og søknad

Av natur er talkum vandig (hydrert) magnesiumsilikat. Det er vanligvis den kjemiske formelen er som følger - Mg3si4o10 (OH) 2. Men hva betyr dette settet med bokstaver og tall? Talksammensetningen kan variere, for eksempel i stedet for silisium, kan det inneholde aluminium / titan, og magnesium i noen variasjoner er erstattet av jern / mangan. Stoffet kan ha forskjellige urenheter som bestemmes av plasseringen av produksjonen.

En av de mest myke mineralene til berøring av fet og, avhengig av variasjonen, kan ha farge fra hvitt til grønn. I ulike sfærer av menneskelig aktivitet brukes snakk hovedsakelig i form av et pulver preget av:

  • Utmerkede adsorberingsegenskaper som gjør det mulig å eliminere fuktighet og lukter med det;
  • antibakteriell effekt;
  • en tilstrekkelig stor mengde holdbarhet under de respektive forholdene;
  • Muligheten for selvbruk, hvis vi snakker om medisinsk talke.

I papirproduksjon brukes pulveret til å dekke papir av høy kvalitet, godt absorberende blekk. I sycasen erstatter komprimerte talkum at krittet brukes til å bruke oppslag på vevet. Ved fremstilling av keramikk kan mineralet gjøre deg for å forbedre varme- og lydisolasjonsparametrene. Talc brukes til å hindre helvete og stikkende plast- og gummiprodukter lagret i varehus og næringer. I næringsmiddelindustrien virker mineralene ikke bare som emulgator. Talc brukes også i glasset av sliping av ris for å gi korn av en snøhvit nyanse.

Men til tross for denne forekomsten av bruk av talkum, står vi oftest møtt med det i medisinsk og kosmetikkfæren.

Talkum i produksjonen av narkotika og ikke bare

Talkum i produksjonen av narkotika og ikke bare

Talc er mye brukt i produksjonen av biologisk aktive tilsetningsstoffer og narkotika, for eksempel kalsiumglukonat. Dette er en utmerket kilde til uunnværlig for helsen til sporstoffer - magnesium og silisium. Den tillatte konsentrasjonen av mineralet i sammensetningen av medisiner bør ikke overstige 30%. Eksperter anbefaler ikke å ta slike stoffer på:

  • forhøyet temperatur;
  • sykdommer i visse organer i mage-tarmkanalen;
  • Graviditet og amming.

I medisinsk sfære, Talc brukes både som en utendørs. For eksempel vet alle at medisinske hansker for enkelhet av slitasje er dekket med et lag av talkum. Også kjent for hvert barns pulver, godt renere overdreven fuktighet og beskytte huden mot friksjon og irritasjon. Som en del av denne agenten er stivelse og sinkoksid også tilstede. Spesielt pulver er preget av gode fuktighetsabsorberende og antiseptiske parametere.

I tillegg til pulverisert, er flytende talkum i dag like krevd. Et slikt middel er mer praktisk i bruk, siden det er lett å anvendelse og forhindrer inntrengningen av mineralpartiklene i barnets respiratoriske kanaler.

Faktum!

Farmasøytisk talkum passerer passende behandling. For en start rengjøres mineralsammensetningen av urenheter, og deretter behandles med den fortynnede oppløsningen av klorothsyre. Deretter vaskes pulveret og tørkes, og etter sterilisert. For nøytralisering fra mikroorganismer, er talkumet kalsinert ved en temperatur på 160 ° C. Etylen kalsineringsteknologi eller gamma-strålingsbehandling kan også brukes.

Søknad talkum i kosmetikk sfæren

Søknad talkum i kosmetikk sfæren

Takk til egenskapene er Talc en av de mest ettertraktede stoffene i produksjonen av ulike kosmetiske produkter, spesielt:

  • ulike krefter;
  • Pytter for ansikt og kropp;
  • skygger for alderen;
  • tonal kremer;
  • tørr antiperspirant;
  • Masker for huden, etc.

Pulver basert på Talca har en spesiell tekstur, det er lett påført huden og distribueres over den, eliminerer overflødig fett, karakteriseres av en deodoriserende effekt.

Ofte talk called såpe stein. Når vi samhandler med vann, blir mineralen glatt og takket være denne eiendommen, er den aktivt brukt i produksjon av såpe, dusjgeler og barberingsgeler. Også talkum kan fungere som et fortykningsmiddel fyllstoff i tannkremet.

Som en del av tørre antiperspiranter reduserer det pulverformede stoffet hyperhydrose, beskytter mot ubehagelige lukt, diametre og korn, sikrer en følelse av renhet og kulde.

Hva er skaden for helse talkum?

Tvister i forhold til Skade Talc er i gang. Det har vist seg at den hyppige effekten av dette stoffet for luftveiene fører til utvikling av talkose. Denne sykdommen er hovedsakelig utsatt for personer som arbeider med produksjon eller ofte kontakt med talkum på andre forhold. I begynnelsen av utviklingen er talcosis manifestert med pusten, og etter tørr hoste. Jo lengre kontakten i luftveiene med talkummen, desto flere partikler akkumuleres i kroppen, noe som fører til utvikling av kronisk bronkitt og øker risikoen for tuberkulose.

Ved avslutningen av forskere er en annen fare for talkum en økt risiko for kreft. Eksperter hevder at det hyppige angrepet på huden på de ytre kjønnsorganene hos kvinner øker risikoen for endometrial kreft og eggstokkene. De ansatte i Harvard Medical School i Boston bestemte at bare 1 uke med bruk av den intime hygiene talkum øker sannsynligheten for utviklingen av livmorkreft med så mye som 24%. Og med vanlig bruk av kosmetiske og medisinske kilder øker risikoen for eggstokkreft med 41%. Pulverstoffet som det bruker delvis penetrerer hulrommet til de interne kjønnsorganene og kan akkumulere i årevis, forårsaker hyppige inflammatoriske prosesser og som et resultat - ondartet gjenfødelse av vev.

Talken kan inneholde asbest i sammensetningen. Dette er et farlig kreftfremkallende stoff som trer inn i kroppen gjennom luftveiene og negativt påvirker helsen. Således forbinder forskerne bruk av talkum med utviklingen av mesothelioma - svulst, som utvikler seg fra mesothelium i Plevra, Peritoneum og Pericardia. Dette er en sjelden sykdom som hovedsakelig har ondartet strøm.

funn.

Tips for sikker bruk av en slik vanlig substans er ganske enkle. For å beskytte deg mot å skade talkum, trenger du bare å bruke et sertifisert produkt av høy kvalitet. Pulverisert sups er bedre erstattet med flytende talkum, som ikke kan innåndes.

Bestå testen Din personlige IQ HealthDin personlige IQ Health Fullfør denne testen og finn ut hvor mange poeng - på en ti-punkts skala - du kan estimere helsen din.

Brukte fotografiske materialer Shutterstock

Hva er talk? Talc er et silikat som har en lagdelt struktur, dristig til berøring og besitter uttalt perle glans. Den har hvit farge med forskjellige nyanser, som skyldes sammensetningen av urenheter (nikkel, mangan, krom, jern og aluminium). Intensiteten i fargen bestemmes av graden av rengjøring.

Avhengig av strukturen og eksisterende urenheter, utmerkes følgende typer talka mineral:

  1. Agalit. Han har en nålestruktur. Krystallfibre er plassert nesten parallelt, i en retning.
  2. Minnesotaiti. Tilstedeværelsen av jern (det erstatter magnesium) gir den en brunaktig nyanse.
  3. Steatite. Preget av en tett struktur. Det kalles også Wen.
  4. Willemsite. På grunn av nærværet av nikkel har en blåaktig eller grønn fargetone.
  5. Noble talkum. Gjennomsiktig stein som har større tetthet. Godt behandlet.
  6. Talco kloritt. Sammensetningen inkluderer klorid.

I henhold til graden av sliping utmerker et talkulver, mikrotalc og en stor sliping. Den har en referansehardhet som er lik 1. Det er det er det mildere mineral. Jeg oppdaget først og beskrev det Michael Faraday når jeg studerte dielektriske. Det er utvunnet i Amerika, Canada, Kina, Frankrike og andre land. I Russland ligger de største innskuddene i uralene og i Krasnoyarsk territorium.

Egenskaper mineral

Ikke alle vet hva talkum er og hva dets fysiske og kjemiske egenskaper er. Dette er en kjemisk kompleks sammensetning av det hydrogenerte magnesiumsilikat. Omtrentlig kjemisk formel Talc ser slik ut: Mg3si4o10 (OH) 2. Det kan variere litt på grunn av erstatning av noen urenheter. Vi viser hovedegenskapene til talkum:

  1. Det er ingen lukt.
  2. Det oppløses ikke i vann.
  3. Med syrer i kjemisk reaksjonen går ikke inn, legger seg på bunnen av tanken.
  4. Det er en god adsorbent. Umiddelbart absorberer fuktighet og lukter.
  5. Den har dårlig termisk ledningsevne.
  6. Det er preget av lav hardhet lik 1.
  7. Den har en lav tetthet (2,75 kg / m³). Det representerer ikke smykkerverdi.
  8. Ildfaste. Med sterk oppvarming (800-900 ° C) blir det en veldig solid.
  9. Den har god spredning. Småformet pulver danner suspensjon med vann.
  10. Er en dielektrisk.

Attributt til ham og magiske egenskaper. Pulveret ble brukt for alle slags rusmidler designet for å returnere ungdom og skjønnhet. For det meste var det kremer og paraler laget på Talc Cashitz. Stein har positiv energi. Det er veldig nyttig å holde produktet fra Solid Talca i huset.

Dette mineralet påføres av menneskeheten siden antikken. De gamle mestere brukte det ganske bredt på grunn av mykhet og enkel arbeidbarhet. Selv i det gamle Egypt ble amuletter og halskjeder laget av det. Russiske Clinisa gjorde ikoner. I Kina ble den tonede talken utstedt for verdifull jade. Sumerians kuttet ut utskrifter.

Bruksområder

Hva er talkum og hva som brukes til? Tenk på de mest kjente områdene:

  1. I medisin. Som sprinker for behandling av ben og hudsykdommer. Den brukes også som et bindemiddel i sammensetningen av tabletter.
  2. I teknikken. Bruk både solid smøremiddel og som et additiv for motoroljer.
  3. I næringsmiddelindustrien. De er sprinklet med sjokoladeprodukter, laget av det former for produksjon av væske candy skall. Food Talc har en kode - E553B.
  4. Hjemme. De er fornøyd med ulike gummiprodukter (hansker, sko, etc.) for å hindre å stikke.
  5. Under konstruksjon. Bruk for fôr på bad og badstuer, samt som steiner for ovner.
  6. I kosmetikk. Den er basert på barnas pulver, flytende kropps talkum og massasjepulver.

La oss analysere bruken av talkum i kosmetikk og dermatologi mer detaljert. I mer enn 100 år finner han sine forbrukere og er fortsatt en uunnværlig komponent i mange kosmetikk. Som det milde mineralen oftest brukes i form av et pulver. Det er nødvendigvis en del av pulveret og øyenskyggene. Den flavored talkum er brukt som en deodorant og påføres sone med økt svette. Ved å bruke den under deponeringsprosedyren advarer hårets virksomhet. Flytende talkum er veldig effektiv når du forlater fyllingshælene. Det legges til barberingskrem, fordi det bidrar til lett lysbilde. Det er takket være denne kvaliteten at Talc-pulveret brukes til massasje.

Hva er talk? Det første som mange kommer til å tenke på, er et barns pulver. God absorpsjon bestemmes av bruken av barn. Den har både antiinflammatoriske egenskaper. Det brukes til å behandle og forhindre pelder i babyer. Talc er hovedkomponenten i pulveret. I tillegg til det er ekstraktene av medisinske planter, sinkoksid og stivelse inkludert.

Netto fledged talkum solgt i apotek. Slip form - Pulver til utendørs bruk. Finnes i krukker og små pakker.

Når du arbeider med talkum, må du være forsiktig og prøve å ikke inhalere det. Det er enda en så profesjonell sykdom - talcosis, som vanligvis oppdages fra de ansatte i gruveindustrien og medisinsk personale. Uten konstant kontakt med pulveret er det umulig å kjøpe denne sykdommen.

Добавить комментарий