Peruwiański balsam na rany lecznicze: czym jest, instrukcje użytkowania, skład, analogów, gdzie kupić, cena, opinie

Peruwiański balsam - produkt pochodzenia naturalnego, wykorzystywane do celów medycznych, który jest produkowany przez przetwarzanie rośliny rosnącej w tropikach. Lek ma efekt uzdrowienia i przeciwzapalny. Takie właściwości umożliwiają użycie peruwiańskiego balsamu do gojenia ran, w tym otwarte. Chroni tkaniny przed zakażeniem i wyjmowaniem, stymuluje regenerację komórek.

Formy uwalniania i kompozycji

Peruwiański balsam jest ciemną oleistą substancją. W swoim składzie, kilka substancji czynnych: benzylocinnamate, benzoic i cynamon, benzylbenzoesate, wanilina i nerridol.

Jednym z popularnych leków z impregnacją z Peruwiańskiego Bałzama jest niemieckim tynkiem (bandaż maści) Branolind N, który jest stosowany w leczeniu oparzeń, ustanawiających, wrzodów na skórze, ropnie i inne złe rany lecznicze. Kolejne zastosowanie poprawki dotyczy pierwszej pomocy w przypadku uszkodzeń ran, oparzenia różnych pochodzenia, ropnych ran. Gipt jest tkaniną bawełnianą, która nie blokuje wymiany powietrza. Balsam, biała wazelina, monostearynian glicerynowy i Zetomacragol z uwodornionym tłuszczem są używane jako impregnacja. Dodatkowe komponenty przyspieszają uzdrowienie ran.

Właściwości farmakologiczne

Wskazania do stosowania łatek i bandaże impregnacji z Peruvian Balzam są ze względu na jego wpływ na skórę:

  • Aktywuje uszkodzone uzdrowienie i tworzenie nowych komórek;
  • Eliminuje mikroby i grzyby;
  • zapobiega zapaleniu;
  • łagodzi;
  • Reguluje koagulację krwi.

W przypadku zastosowań lokalnych stosuje się gotowe opatrunki oksydowe - sterylne opuszczenia.

Główne wskazania do użycia

Zgodnie z instrukcjami, lekarstwo nadaje się do uzdrowienia ranowego iw innych przypadkach uszkodzenia skóry, takich jak:

  • ropne zakażenia;
  • palić się damazy;
  • okres pooperacyjny;
  • pył troficzny;
  • odmrożenie.

Oprócz poważnych problemów opatrunek utlenia służy do przyspieszenia uzdrowienia szwów operacyjnych i małych obrażeń (ścieranie, cięcia itp.).

Przeciwwskazania

Zastosowanie opuszczeń z impregnacją z peruwiańskiego Balzama jest zabronione, jeśli jesteś uczulony na komponenty w kompozycji. Uwaga jest przepisywana kobietami w ciąży - lekarz decyduje o wykonalności przy użyciu środków.

Instrukcja użycia

Czysty baldm nie ma zastosowania, ponieważ może sprowokować negatywną reakcję na skórze, zwłaszcza gdy oparzenia. W leczeniu pacjentów lekarze używają gotowych opatrunków z impregnacją balsamu peruwiańskiego. W instrukcjach tynku "Branulind-N" opisuje szczegółowo, jak używać:

  1. Otwórz opakowanie ochronne na znaczniku, bez dotykania sterylnego materiału rękami.
  2. Odetnij pasek plamy pożądanych wymiarów.
  3. Usuń folię ochronną.
  4. Załącz na powierzchnię rany.
  5. Naprawić tynk lub elastyczny bandaż.

Bandaż jest powtarzany zgodnie z harmonogramem zalecanym przez lekarza uczestniczącego. Zazwyczaj procedura jest przeprowadzana, dopóki tkanki są całkowicie cięte. Dzięki składnikom w składzie impregnacji tynk jest łatwo usuwany, nie urazu skóry.

Skutki uboczne

Peruwiański balsam dla gojenia ran w rzadkich przypadkach może wywołać negatywną reakcję. Mówimy o długotrwałym stosowaniu w obszarach skóry dużej powierzchni. Wyprysk, alergie lokalne, niewydolność nerek występują również jako skutki uboczne.

Przedawkować

Dane dotyczące takich przypadków nie są ustalone. Jeśli postępujesz zgodnie z instrukcjami i zaleceniami lekarza, narzędzie będzie korzystne tylko.

Interakcja lecznicza

Planowanie stosowania równolegle z peruwiańskimi balsamami innymi środkami leczenia ranami, musisz wziąć pod uwagę ich interakcję. Zwykle udostępnianie różnych maści leczniczych ma efekt synergiczny. Jednak przed zastosowaniem innego narzędzia musisz dostać się do pozostałości poprzedniego z papierową serwetką. Więc rana stanie się dostępna dla innych substancji czynnych. Szczególnie ważne jest, aby usunąć pozostałości pogrubionego przed zastosowaniem kompozycji opartej na wodę.

Analogi.

Uzdrowienie Balsam można zastąpić proszkiem lub proszkiem w przypadku traktowania rany rany. Jeśli zniszczony obszar wysycha, oleju i żele są używane, tak że miejsce blizny jest bardziej estetyczne. Materiały opatrunkowe z antybakteryjnymi komponentami leczniczymi są używane jako analogi.

Recenzje pacjenta

Pacjenci z leczeniem peruwiańskim balsamem w leczeniu pozytywnie odpowiadają o ich użyteczne doświadczenie. Jednym z przyczyn popularności opatrunków utlenia jest wygoda. Drugi jest wysokiej jakości materiały, na koszt którego rana "oddycha", a bandaż występuje bez obrażeń powierzchni rany. Dzięki urządzeniom medycznym rana leczy szybciej, zmniejsza się ryzyko rozwoju ropnej infekcji. Dodatkowy bonus - przy przywróceniu skóry widoczność blizn jest minimalna.

Negatywne recenzje w większości wiąże się z reakcją alergiczną na składniki bandażów maści.

Cena za peruwiański balsam

Koszt tynków i maści z balsami zależy od producenta, liczbę jednostek w opakowaniu, wielkości materiału opatrunkowego. Na przykład cena za 1 branulind-H w zakresie pakowania od 8 do 200 rubli. Jest to jedna z opcji budżetowych prezentowanych na rynku.

Obecność balsamu terapeutycznego w ramach impregnacji opatrunku Branolind N ocean przyspieszy uzdrowienie ran różnych etiologii. Jednak obowiązkowe warunki odzyskiwania pozostają:

  • Właściwe przetwarzanie antyseptyczne uszkodzonych sekcji skóry;
  • Za pomocą opatrunków ściśle zgodnie z instrukcjami;
  • Wykorzystanie tynku tylko do recepty lekarza.

Z czasem traktowania i dokładnych konsekwencji zalecenia mogą osiągnąć szybkie i wysokiej jakości leczenie skóry.

Ktoś może wydawać się zaskakujący, ale peruwiański balsam nie jest produktem produkcji przemysłowej, ale lepką ciemną czerwoną żywicę drewna o określonym zapachu wanilii. Ten produkt jest całkowicie naturalny - jego źródłem są dzikie rosnące drzewa balsamy z rodzaju Mikroxylov, wspólne w Ameryce Środkowej, na wyspie Java i Ceylon.

Proces wydobycia Peruwiańskiego Balzama, który trwa od października do lipca, jest dość interesujący. W pierwszym etapie konieczne jest wybranie odpowiedniego drzewa, na którym kora jest sadzona z długimi paskami. Po kilku dniach kolektory robią specjalne pochodnie o nazwie "Hachon" (powiązane kawałki winorośli winogron o długości 30 cm) i delikatnie obsłużyć błąd włamywacza przed pojawieniem się pęcherzyków (jednak przed wstrząsaniem). Takie manipulacje stymulują separacja przez drewno ciemnobrązową żywiczną cieczą, która w rzeczywistości jest balsamem.

Rolnicy rozpoczynają kolekcję wyróżnionego Balzama około 20 dni. Specjalne szmaty są przymocowane do traktowanych drzew (panal) przez kilka tygodni. Po tym, jak szmata jest całkowicie namoczona balsamem, jest usuwany z drzewa. Za pomocą płaskiego wkrętaka Cuto Raspador, rolnicy uważają korę, po czym pojazd jest stosowany do stołu. Kolektory biorą szmatkę i bour z nimi i okresowo powracają do drzewa, aby powtórzyć manipulacje.

Zapalona kora i żywica panelowa są bezpośrednimi źródłami Peruwiańskiego Balzama. Szmata jest złożona w specjalny zbiornik wypełniony gorącą wodą i trawienie około 40 minut. Następnie otrzymaną masę jest wysyłane do domowej sesji wirówki - cylinder z dużą liczbą małych otworów, które jest napędzane, a jego zawartość jest naciskana do miednicy miedzi. Żywica jest cięższa niż woda, więc osiada na dole miednicy.

Kora jest zmiażdżona, a Balsam jest przykręcony z wynikowych żetonów. Pozostała masa drzewiasta pozostaje w miejscowych, które wykorzystują go jako naturalne odstraszanie lub narzędzie do inkwizycji.

Formy wydania

Natural Peruvian Balsam wchodzi do apteki w różnych formach - tynku z oparzeń, niezbędnego lub olejku masażu.

Bandaż maści do gojenia Ras Branolind N jest stosowany w leczeniu warstw, oparzeń, furuntulus, ropnie, wrzodów różnych pochodzenia i innych długich i słabo leczniczych ran. Ponadto, ten agent jest popularny podczas świadczenia pierwszej pomocy na oparzenia, uszkodzenia rany tkanek, pierwotne ropne rany i tymczasowe zamknięcie dawcy Ras.

Bandaż jest wykonany z bawełny na dużą skalę zdolną do przejścia i powietrza i tajemnic. Podkładka z tkaniny jest całkowicie impregnowana mieszaniną wyleczającą balsam, monostearynian glicerolu, uwodornionego tłuszczu, białej wazeliny i cetaomacragolu.

Olejek eteryczny

Aby uzyskać peruwiański balsam w postaci olejku eterycznego, stosuje się metodę destylacji parowej najmniejszego balsamu (w czystej postaci, płyn ten zawiera około 50-60% oleju i 25% żywicy). Koncentrat eterowy zawiera benzylobenzoesan, benzylokinaminian, korsy (około 10%) i kwas benzoesowy, a także niewielką ilość waniliny i nerridolu.

Olej eteryczny ma wyraźny efekt dezynfekcji, a także może stymulować procesy regeneracji tkanki. Olej poprawia również funkcję drenażu narządów dróg oddechowych i ma wyraźny efekt eksportacyjny, więc często jest używany do prowadzenia inhalacji.

Olej eteryczny peruwiański balsam - Myroxylon Balsamum

Kup peruwiański olejku balsamowego. Peruwiański balsam naturalny olej eteryczny. Jakość Peruvian Balzam. Mikroxylon. Peru. Wykorzystanie mięśniowego w aromaterapii. Opis Peruvian Balzam. Właściwości Mirroxylonu. Leczenie balsamem peruwiańskim.

Wpływ oleju eterycznego Miroslonu:

  • Astma, przewlekłe zapalenie oskrzeli, ostre i przewlekłe choroby układu oddechowego, suchy kaszel, gruźlica, przewlekły Katar, zapalenie krtani.
  • Nadciśnienie, całkowite zmęczenie, niewydolność serca.
  • Furunculules, zakażone rany, załamanie.
  • Dna, ból reumatyczny, neuralgia, zapalenie stawów, artroza, Myozit.
  • Hemoroidy, pęknięcia analne (świece czołowe).
  • Pęknięcia sutków.
  • Świerzb (jeden z najlepszych środków), wszy, zmiana grzybicza skóry.

Nazwa botaniczna. : Myroxylon Balsamum var.perira.

Rodzina: Fasola (Fabaceae) lub leguminoceaeae. Inna nazwa: Peru, indyjski balsam, czarny balsam.

OJEJSZA WZROGA: Ameryka Środkowa, Salvador San Salvador

Kraje uprawy: Ameryka Południowa, Wenezuela, Columbia, Kuba, West Indie.

Surowce do produkcji ropy naftowej: Drewno, owoce.

Wynik: Średnio 50% wagi Balzama.

Metoda produkcji: Destylacja promowa.

Kolor: brązowy.

Smak: Gorzki szczypanie.

Zapach: Nasycony, balsamiczny, słodki, przypomina wanilię i benzy, z overtone tytoń.

Konsystencja : lepki, gruby, nie płynny.

Rozpuszczalność: Aby rozpuścić w oleju, musisz zastosować ogrzewanie na łaźni wodnej w kilku etapach, rozpuszczalnych w alkoholu i innych olejkach eterycznych.

Energia: Neutralny, wilgotny

Notch, stopień zmienności: Niska

Klasa: lek przeciwdepresyjny.

Opis : Olej eteryczny peruwiańskiego Balzama otrzymuje się z kory tropikalnego drewna balsamous, Mirroxylon rosnący na "Banku Bałtyckim" San Salvador. Drzewo osiąga wysokość od 16 do 40 metrów. Korona liści - obfita. Liście są gizy, gładkie, błyszczące -15 centymetry długości. Na gałęzi 5-13 liści. Białe pachnące kwiaty, zebrane w kwiatostanach, kwiaty z żółtymi pręcikami. Owoce są wydłużone, w kształcie gruszki o długości 7-11 cm, zawierają wewnątrz jednego nasion. Beczka jest prosta, gładka. Drewniany ciemnobrązowy, z ciemnym czerwonym rdzeniem. Łatwy sok znajduje się we wszystkich częściach rośliny.

Wartość handlowa: powyżej średniej.

Z historii zakładu: Nazwa "Peruwiańska" - Balsam otrzymał dzięki name of the Seaport w Peru, skąd hiszpański konkwistadorzy na początku XVI wieku eksportują go. Produkcja znajdowała się w Salvador.

Na rynku aromatycznym znajdują się dwa rodzaje peruwiańskiego Balzama: czarno-białe.

Biała belma peruwiańska (przez Hanbury) wykonana jest z owoców Miriressilon - panal.

Black Peruvian Balsam otrzymuje się od października do lipca, po sezonie długich i obfitalnych deszczów. Jest ekstrahowany z ciekłego soku płynącego z cięć kory. Produkcja jest taka, że ​​w kory korpusu miroinxylonu wykonuje cztery skrajnie. Pierwsze krople Balzam pojawiają się po kilku dniach. Są zapalnione, ale wkrótce wygasły. Następnie cięcia są owinięte szmatką. Rolot-moczone szmaty ściskają pod prięciem. Następnie włóż specjalny zbiornik ciepłej wody i trawienie przez 40 minut. Następnie zawartość zostanie przesunięty do urządzenia przypominającego wirówkę. Ten cylinder porusza się i naciśnij zawartość do miednicy miedzi. Ze względu na różną właściwą wagę balsamu i wody - żywica jest zdeponowana na dole miednicy. Pod koniec produkcji woda jest osuszona, a balsam suszona. Czarny balsam peruwiański jest szeroko stosowany w medycynie i perfumerii.

Olej eteryczny ekstrahuje się z kory drzewa. Jest to inny sposób produkcji. Balm wyługuje się z żetonów, trawienie. Pozostałe żetony są lokalnymi mieszkańcami do wykorzystania dla przysmaków i jako naturalny odstraszający. W ciągu roku jeden drzewo Mirroxylonu może dać 2,5 kg balsamu. Do górnictwa stosuje się stosunkowo dorosłe drzewa, nie poniżej 15 lat.

W latach 50. produkcja Peruwiańskiego Balzama w El Salvador osiągnął do 100 ton rocznie. W ciągu ostatnich dwóch dekad produkcja i stosowanie eterycznego oleju peruwiańskiego Balzama jest znacznie zmniejszona ze względu na wysokie koszty. Perfumy i obawy gospodarskie są głównie przeprowadzane do stosowania komponentów wytwarzanych przez syntezę.

Farmaceuci używają antyków do opatrunków antyseptycznych - antybakteryjne tynk.

Ciekawy, Ten miejscowi używać balsamu do produkcji syropu z kaszlu. Drewno jest używane w produkcji mebli. Wiadomo, że jest bardzo odporny na gnicie i ma bardzo piękny kolor fioletowo-czerwony.

Główne składniki: ZinNamein (60-70%) jest mieszaniną benzoesanu benzylowego, cynamatu benzylowego, cynampulowanego, waniliny i kwasu benzoesowego, Nerridol; eugenol, sezon fernowy, kwas cynamonowy;

Nieruchomości: przeciwzapalne, antyseptyczne, antybakteryjne, balsamiczne, musolitic, wypukły, stymulujący, upscoresic, regenerujący, grzybobójczy, przeciwdrobnoustrojowy, topless, nabłonkowy, dezodoryzacja

Podanie.

Terapia ogólna: Olej eteryczny peruwiańskiego Balzama w aromaterapii jest stosowany w ostrych chorobach oddechowych. Dzięki właściwościom wystawowym i merczolitycznym balsam może być stosowany w leczeniu suchego kaszlu, przewlekłe zapalenie oskrzeli, astmy. Wiadomo, że peruwiański balsam jest skuteczny z gruźlicą (inhalacji).

Doskonale stymuluje serce serca i zwiększa ciśnienie krwi.

Peruwiański balsam jest używany z uszkodzeniem świerzb. Walitowany, fakt, że niszczy w oczekiwaniu na jajka. Balsam jest uważany za jeden z najlepszych funduszy z kurczaka kleszcza ze względu na zawartość benzylobenazoatu w nim.

Balsam ma zastosowanie w leczeniu reumatyzmu, zapalenia mięśniowego, zapalenia stawów i artrozy (łatwy masaż, kompresy) i dajdów (wanny)

Ma właściwości regenerujące. Służy do leczenia furunulusz, źle uzdrawiające rany, ustanawiające.

Sfera psycho-emocjonalna : Peruwiańskie balsam, dzięki niesamowitemu aromatowi stosowane w przypadkach emocjonalnych stałaków. Bezpiecznie eliminuje uczucie depresji, pomaga radzić sobie z depresją. Wyświetla pozytywne emocje na poziomie, gdzie nie ma obaw, niepokój za przyszłość. Umasł nadzieję, uspokaja.

W dermatologii : Peruwiański Bałzam Masło jest używany do wszystkich zainfekowanych, słabo leczniczych ran: pęknięcia, awaria, furunusonosy. Łomówki z świerzb. Stosowany w leczeniu wysypki, wyprysku. Możesz użyć, gdy odmrożenie i oparzenia

W kosmetologii: Peruwiański balsam nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, zwłaszcza do suchych. Olej ten może być stosowany jako dodatek do kremu lub balsamu. Krzyżuje zmarszczki, eliminuje peeling. On uzdrawiają małe pęknięcia i zapalenie, usuwa zmineralizowane formacje na skórze. Może być stosowany jako dodatek antyseptyczny do środka po goleniu.

Ciało: Dodanie do kremu do ciała, wanny i kąpiele, aby wyeliminować peeling i pęknięcia (ręce, obcasy stóp).

Włosy: Nadaje się do suchych włosów. Wzmacnia ich wzrost, wzmacnia żarówkę, eliminuje kruchość. Silny środek zaradczy na wszy.

Paznokcie: Kąpiele z kruchości paznokci.

Rola w składzie perfum Niesamowity, uroczy aromat Peruwiański Balzam często służy jako doskonały zatrzask zapachów w perfumerii. Niska notatka balsamiczna z hiacyntem kwiatowym, tytoń overton odpowiedni podczas tworzenia perfum dla mężczyzn. Wiadomo, że Peru był używany jako aromat w produkcji napojów alkoholowych.

W domu: Peruwiański balsam można użyć do wytwarzania dezodorantów, mydła do nóg, po goleniu do golenia.

Sportowa aromaterapia: Używany w masażu sportowym, aby usunąć zmęczenie mięśni.

Połączenie : Ylang-ylang, paczula, sandał, pomarańczowy, rosa, petitgrein, neroli, cytryna, czarny pieprz, cedr atlas, wetiveria, benzoin, wanilia, kolendra, bazylia, zatoka, mirt, bergamotka, mandarynka, goździk, jaśmin

Synergia:

Gratulacje : Hiacynt, wszystkie oleje cytrusowe

Hamuje:

Przeciwwskazania i przestrogi. : Peruwiański balsam - olej do profesjonalnej terapii. W terapii domowej należy użyć bardzo ostrożnych. Może powodować alergie do wszystkich rodzajów przypraw.

Zastosuj tylko w rozcieńczonej formie i niskim stężeniu.

Nie aplikuj Podczas ciąży.

Uwaga Podczas laktacji, jeśli traktujesz pęknięcia na sutkach klatki piersiowej, a następnie dokładnie spłucz przed karmieniem.

Starannie stosować ludzi ze zwiększoną czułością skóry

Nie aplikuj Dla dzieci do 10 lat

Przeciwwskazania może być indywidualną nietolerancją zapachową. Przed użyciem musisz to zrobić test.

Przechowywanie: Przechowywać w butelce ciemnego szkła, szczelnie zamknięte, w temperaturze pokojowej. Opiekować się dziećmi. Okres trwałości nie ma czasu.

Metody aplikacji >>>.

Przepisy z olejem eterycznym Peruwiańskiego Balzama:

Otwarta rana (awaria)

  • Olej eteryczny - 2 krople
  • Olej Base Fat - Cocoa - 1 łyżeczka

Na sterylnej gazie zastosuj gotowaną mieszaninę szpatułką i narzucić na ranę. Z góry zastosuj dodatkowy bandaż, naprawić tynk medyczny. Zmień 2 razy dziennie.

Następny post: Olej eteryczny paczuli - Pogostemon Cablin ->

Balsamum peruvianum. Myroxylon Balsamum.

Metoda leczenia: Ekstrakcja alkoholu peruwiańskiego Balzama.

Nazwa botaniczna: Myroxylon Balsamum var. Pereirae Royle.

Synonimy: Baume de Perou, Toluifera Pareirae Baillon, Myrosermum of Sonsonate, Pareira, Myroxylon Pereir Klotzch, Black Balsam, Honduras Balsam, Peruwiański Balsam, Surinam Balsam, Baume du San Salvador

Gruby, ciemnobrązowy ciecz, w cienkich warstwach jest całkowicie przezroczysty, czerwony brązowy, nie lepszy, przyjemny zapach, podobny do zapachu wanilii i benzo, z lekkim tytoniowym subtock (Arctater 1960)

Cechy produkcyjne:

Wysoki koszt (i Częstotliwość fałszowania) naturalnego Peruwiańskiego Balzama jest ściśle związana z osobliwością jego produkcji.

Peruwiański balsam wydobywany w miesiącach od października do lipca. Sam proces górniczy Balzam jest tak osobliwy, że chce się na nim przestać.

Pierwsza rzecz jest wybierana przez odpowiednie drzewo i długie paski są sadzone na jej sekcjach kory. Kilka dni po tej manipulacji zaczynają się bezpośrednio z procesem zbierania Balzam. T.N. jest gotowy. Hachon - winorośl wiąże się z wiązką kilku Rayshin o długości około 30 cm, które są następnie zapalane i powolne.

Te pochodnie są starannie, przed pojawieniem się pęcherzyków, ale nie przed ładowaniem jest traktowany kawałkami złoto. Ze znaną umiejętnością rolnik może poradzić sobie z dniem od 10 do 23 drzew. W ten sposób jest stymulowany przez oddzielenie ciemnobrązowego żywicznego balsamu.

Gdzieś w ciągu 20 dni rolnicy zbierają balsamę destylowaną, stosując szmatę (panal) do drzewa. Szmaty pozostawiają na drzewie przez wiele tygodni. Dopóki jest całkowicie impregnowany balsamem. Następnie szmaty są usuwane z drzewa, specjalne narzędzie (Cuto Raspador), który wygląda jak płaski śrubokręt, uważa korę (która jest również pobierana) i ponownie zastosowana do drzewa szmata. Ten cykl powtarza całą kolekcję Peruwiańskiego Balzama.

PANAL i Kora drzewa impregnowana żywicą służą jako bezpośrednie źródła balsamu. Szmaty są umieszczane w specjalnym zbiorniku ciepłej wody i strawiono przez 40 minut. Następnie zawartość jest przesunięta do urządzenia rękodzieła, coś podobnego do wirówki i jest cylindrem z mnóstwem małych otworów. Ten cylinder jest przenoszony i wciśnięty do miednicy miedzi. Ponieważ proporcja balsamu i wody jest różna - żywica jest zdeponowana na dole miednicy. Woda jest odprowadzana, a balsam jest suszony.

Cora jest traktowana w milczeniu inaczej. Balm wyługuje się z żetonów, trawienie. Pozostałe żetony są lokalnymi mieszkańcami do wykorzystania dla przysmaków i jako naturalny odstraszający.

Jedno drzewo może dać do 2,5 kg błogości rocznie.

Dobrze rozpuszczalny w alkoholu.

Odnosi się do kategorii żywic z kwasami aromatycznymi (w tej samej kategorii obejmują benzo, Smok Blood, Styrax, Żywica Akar)

Struktura:

  • Cinnameim. (60-70%) stwarzają mieszaninę benzyl benzoesanu, cynamatu benzylowego, cynamatu, waniliny i kwasu benzoesowego;
  • Nerridol;
  • W małych ilościach v. X można określić przez Eugenol, Ferkanez, kwas cynamonowy;
  • Śledź ilości etanolu (rozpuszczalnik)

Ma na przykład stymulujący wpływ efektu -

Używany jako antyseptyczny. Wiadomo, że ekstrakty peruwiańskiego Balzama są aktywne w odniesieniu do gruźlicy Mycobacteria.

ОUżyj wybuchu Peruwiański Balzama. przecinają się za pomocą benzo (Rose Ladan) i Stykrax

Właściwości terapeutyczne

  • środki przeciwdrobnoustrojowe;
  • Grzybobójczy (w tym grzyby drożdżopodobne);
  • antiparasic (strumień rusztowań, wszy głowy);
  • topless;
  • Łatwy środek przeciwbólowy;
  • poprawa regeneracji tkanki;
  • nabłonka;
  • gojenie się ran;
  • dezodoryzacja;
  • Miękki wyrzutek;
  • konserwant

Na  Podstawą Styraxa lub Peruvian Balzam znajdują się ołówki wierszy, które są używane do uzdrawiania pęknięć pięty.

  • Sucha, pęknięta, obierająca skóra;
  • Pęknięcia pięty;
  • Dodatek antyseptyczny i uzdrawiający w środkach po goleniu;
  • Dodatek dezodoryzujący;
  • Dodatek konserwujący;

Inog. tak Peruwiański balsam. Można znaleźć w kompozycjach, aby zwiększyć wzrost włosów. Jest to związane z lekkim lokalnym efektem wywrotowym komponentu Peru Balzam.

Peruwiański balsam jest również idealny do aromatyzacji świecy i mydła.

  • Depresja, depresja;
  • Obsesyjne obawy;
  • Podwyższony poziom niepokoju;
  • Syndrom wypalenia emocjonalnego

  • Zapobieganie pościelowi;
  • Uzdrowienie pęknięć piętów;
  • Poprawa regeneracji i stymulacji tworzenia granulacji w powolnych procesach leczniczych;
  • Lekki odmrożenie.

W DIT do farmakopa europejskiego.

Wcześniej był w czopkach do leczenia hemoroidów, linii doodbytniczych.

Nalewka balsamu zawarta w emulsji została wykorzystana do dezynfekcji Rosyjskiej Akademii Nauk; W warunkach wykrztuszowych i przeciwbasów, w środkach, aby ułatwić objawy zapalenia pęcherza.

W przemyśle spożywczym do herbaty zapachowej, kawy, tytoniu.

Pasuje do: Ylang-ylang, paczula, petitgreyne, sandał, róża, kwiat i wschodnia baza. Ma doskonałe właściwości mocujące.

W perfumerii Używany B.

  • Hermès. Elixir des Merveilles. Gorzka pomarańcza, cytryna, różowa papryka, cedr, wetiveria, peruwiański Balzam, benzoin.
  • Serge Lutens. Bursztyn sułtan. Kolendra, bazylia, bursztyn, zatoka, mirth, korzeń angelicznych, sandał, paczula, wanilia, balsam peru.
  • Lorenzo Villeresi. Insceni. , Bergamot, mandarynki, goździk, jaśmin, paczula, bursztyn, wanilia, kajak, balsam peruwiański.

ТOxicacy, środki ostrożności :

Jak inne zawierające związki Organiczna seria substancji może być alergenami.

Jeśli istnieje historia alergii na wosku pszczeli i innych produktów pszczelarskich, cynamonowych i goździków, benzy, Kumarin, Stykrax, gałki muszkatołowej, kamphora, róży, absolutnych fiołków, waniliny, skórki cytrusowej. Przeprowadzanie poprawki testowej koniecznie z powodu możliwego krzyża Reakcja alergiczna.

W kosmetykach limit koncentracji w końcowym produkcie 0,4%

Dodatkowe informacje:

Z reguły drzewa są używane do ekstrakcji peruwiańskiego Balzama. Jeden 20-letni drzewo nie może wytwarzać więcej 3-godzinny. kg gumy rocznie.

Drewno jest używane w produkcji mebli. Jej czerwonawy brown rdzeń, z pewnym przetwarzaniem i Mechanging jego kolor na fioletowo-czerwonym niezwykle stojakowym do obrotów i zmian grzybowych.

Peruwiański balsam - żywica, uzyskana z kory drzewa balamicznego i innych drzew z rodzaju mirroxylonu rosnącego w tropikach Ameryki, a mianowicie w El Salvador. Peruwiański balsam ma przyjemny zapach podobny do zapachu wanilii i benzo jednocześnie, z lekkim tytoniowym tint. Перуанский бальзам используют во многих областях. Косметика – одно из таких направлений.

Peruwiański Balsam jest wspaniałym antyseptykiem, który pomaga uzdrawiać ropnych ran i przyspieszenia odzyskiwania podczas nagrywania, jest produktem do czyszczenia skóry i opieki. I Wiadomo również, że ekstrakty Peruwiańskiego Balzama są aktywne w odniesieniu do gruźlicy Miceria.

Wysokie koszty naturalnego Peruwiańskiego Balzama jest ściśle związane z osobliwością jego produkcji.

Jak górniczyć balsam?

Z reguły drzewa są używane do ekstrakcji peruwiańskiego Balzama. Jedno 20-letnie drzewo może wytwarzać nie więcej niż 3 kg żywicy rocznie. Peruwiański balsam wydobywany w miesiącach od października do lipca.

Pierwsza rzecz jest wybierana przez odpowiednie drzewo i długie paski są sadzone na jej sekcjach kory. Kilka dni po tej manipulacji zaczynają się bezpośrednio z procesem zbierania Balzam. Wykonana jest gęsta świeca - winorośl winogron wiążą się z grupą kilku Rayshin o długości 30 cm długości, które są następnie zapalane i powolne.

Te pochodnie są starannie, przed pojawieniem się pęcherzyków, ale nie przed ładowaniem jest traktowany kawałkami złoto. W ten sposób jest stymulowany przez oddzielenie ciemnobrązowego żywicznego balsamu.

Gdzieś w ciągu 20 dni zbierają balsamię destylacyjną, stosując Velot do drzewa, który pozostaje na drzewie przez wiele tygodni, aż zostanie całkowicie introwsi balsamem. Następnie szmaty są usuwane z drzewa, specjalne narzędzie, podobne do płaskiego śrubokręta, uważa korę i ponownie zastosowane do drzewa. Ten cykl powtarza całą kolekcję Peruwiańskiego Balzama.

Pojazd i kora drzewa, impregnowana żywicą, służą jako bezpośrednie źródła balsamu.

Szmaty są umieszczane w specjalnym zbiorniku ciepłej wody i strawiono przez 40 minut. Następnie zawartość zostaje przeniesiona w pozory wirówki, która jest cylindrem z mnóstwem małych otworów i uruchomić. Ponieważ proporcja balsamu i wody jest różna - żywica jest zdeponowana na dole miednicy. Woda jest odprowadzana, a balsam jest suszony.

Bor jest traktowany w różny sposób. Balm wyługuje się z żetonów, trawienie. Pozostałe żetony są lokalnymi mieszkańcami do wykorzystania dla przysmaków i jako naturalny odstraszający.

Peruwiański balsam w kosmetykach

Peruwiański balsam jest używany w wielu obszarach: medycyna, aromaterapia, perfumeria. Kosmetyki - jedna z tych kierunków. Peruwiański balsam służy do wyeliminowania problemów komukowych:

  • sucha, popękana skóra;
  • pęknięcia pięty;
  • jako antyseptyczny po goleniu;
  • Dodatek dezodoryzujący.

Peruwiański balsam jest również idealny do aromatyzacji świecy i mydła. Tak więc w firmie Argo ten dar natury jest reprezentowany jako część oliwek z peruwiańskim balsamem. Nawilża, czyści, odcienia się i odżywia skórę. Peruwiański balsamak skóra i zapewnia dodatkową ochronę antybakteryjną. Nadaje się do dowolnego rodzaju skóry, zwłaszcza dla wrażliwych.

Peruwiański balsam.

Добавить комментарий