TALC: Beneficii de rău și sănătate

Numele unei astfel de substanțe ca Talc este familiar pentru toată lumea. Este asociat în principal cu sprinklerul, cosmetica sau medicina copiilor. Dar domeniul de aplicare al cererii Talc este mult mai larg: de la umplutura din hârtie și industria vopselei pentru ao folosi în producția de consumabile și droguri dietetice. Micul care știe că același talc este un stabilizator E553, adesea folosit în producția de cofetărie pentru a conferi o strălucire strălucitoare de drage și caramel. În plus, ca un supliment nutrițional, Talc împiedică sugeul produselor în vrac. Dar este atât de inofensivă la talc, astfel încât utilizarea sa să fie larg răspândită și care este beneficiul mineralei, a fost căutat MedAboutme.

Domeniul de aplicare al cererii de TALC și aplicarea acesteia

Domeniul de aplicare al cererii de TALC și aplicarea acesteia

Prin natura, talc este silicat de magneziu apos (hidratat). De obicei, formula sa chimică este după cum urmează - MG3SI4O10 (OH) 2. Dar ce înseamnă acest set de litere și numere? Compoziția talc poate varia, de exemplu, în loc de siliciu, poate conține aluminiu / titan și magneziu în unele variante este înlocuit cu fier / mangan. Substanța poate avea impurități diferite care sunt determinate de localizarea producției sale.

Unul dintre cele mai moi minerale la atingerea uleioasă și, în funcție de soi, poate avea culori de la alb la verzui. În diferite sfere ale activității umane, vorbirea este utilizată în principal sub forma unei pulberi caracterizate de:

  • Proprietăți excelente de adsorbare care fac posibilă eliminarea umidității și mirosurilor cu ea;
  • efect antibacterian;
  • o cantitate suficient de mare de valabilitate în condițiile respective;
  • Posibilitatea de a se folosi de sine, dacă vorbim despre Talke Medical.

În producția de hârtie, pulberea este utilizată pentru a acoperi hârtia de înaltă calitate, cerneală bine absorbantă. În cazul de cusut, talcul comprimat înlocuiește creta utilizată pentru a aplica marcajul pe țesuturi. În fabricarea ceramicii, mineralul vă permite să vă îmbunătățiți parametrii de izolare a căldurii și a sunetului. Talc este folosit pentru a împiedica slăbirea și lipirea produselor din plastic și din cauciuc stocate în depozite și industrii. În industria alimentară, minerale acționează nu numai ca un emulgator. Talc este, de asemenea, utilizat în geamurile orezului de măcinare pentru a da boabele unei umbră albă de zăpadă.

Dar, în ciuda acestei prevalențe a utilizării Talc, cel mai adesea ne confruntăm cu el în sfera medicală și cosmetologie.

Talc în producția de medicamente și nu numai

Talc în producția de medicamente și nu numai

Talc este utilizat pe scară largă în producția de aditivi biologic activi și medicamente, cum ar fi gluconatul de calciu. Aceasta este o sursă excelentă de indispensabilă pentru sănătatea elementelor de urmărire - magneziu și siliciu. Concentrația admisă a mineralei în compoziția medicamentelor nu trebuie să depășească 30%. Experții nu recomandă luarea unor medicamente la:

  • temperatură ridicată;
  • boli ale anumitor organe ale tractului gastrointestinal;
  • Sarcina și alăptarea.

În sfera medicală, Talc este folosit atât ca o exterioară. De exemplu, toată lumea știe că mănușile medicale pentru ușurința uzurii lor sunt acoperite cu un strat de talc. De asemenea, familiarizat pentru fiecare pulbere pentru copii, umiditate excesivă și protejând pielea de la frecare și iritare. Ca parte a acestui agent, amidonul și oxidul de zinc sunt de asemenea prezente. Pulbere specială se caracterizează prin excelente parametri de absorbție a umidității și antiseptice.

În plus față de pudră, talc lichid astăzi este la fel de cerut. Un astfel de mijloc este mai convenabil în uz, deoarece este ușor de aplicat și împiedică pătrunderea particulelor minerale în tractul respirator al copilului.

Fapt!

Talcul farmaceutic trece o prelucrare adecvată. Pentru început, compoziția minerală este curățată de impurități și apoi prelucrată cu soluția diluată de acid clorotic. Apoi, pulberea este spălată și uscată și după sterilizată. Pentru neutralizarea de la microorganisme, talcul este calcinat la o temperatură de 160 ° C. Se poate utiliza, de asemenea, tehnologia de calcinare etilenă sau procesarea radiațiilor gamma.

Cererea talc în sfera cosmetologică

Cererea talc în sfera cosmetologică

Datorită proprietăților sale, Talc este una dintre cele mai căutate substanțe în producția de produse cosmetice diferite, în special:

  • diverse puteri;
  • Puddles pentru față și corp;
  • umbre pentru vârstă;
  • creme tonale;
  • antiperspirant uscat;
  • Măști pentru piele etc.

Pulberea bazată pe Talca are o textura specială, este ușor aplicată pe piele și este distribuită peste el, elimină excesul de grăsime, se caracterizează printr-un efect deodorizare.

Adesea talc numit piatră săpun. Atunci când interacționează cu apa, mineralul devine alunecos și datorită acestei proprietăți, este utilizat în mod activ în producția de săpun, geluri de duș și geluri de ras. De asemenea, Talc poate acționa ca un material de umplutură de îngroșare în pasta de dinți.

Ca parte a antiperspiranților uscați, substanța sub formă de pulbere reduce hiperhidoza, protejează împotriva mirosurilor neplăcute, a diametrelor și a porcurilor, asigură un sentiment de puritate și răcire.

Care este prejudiciul pentru Health Talc?

Litigiile referitoare la talcul de rău sunt în curs de desfășurare. Sa demonstrat că efectul frecvent al acestei substanțe pentru tractul respirator conduce la dezvoltarea talcozei. Această boală este susceptibilă în principal la persoanele care lucrează la producție sau adesea contact cu talc în alte condiții. La începutul dezvoltării sale, tacoza se manifestă prin respirație și după tuse uscată. Cu cât este mai mare contactul tractului respirator cu talcul, cu atât mai mult particulele sale se acumulează în organism, ceea ce duce la dezvoltarea bronșitei cronice și crește riscul de tuberculoză.

La încheierea oamenilor de știință, un alt pericol de talc este un risc crescut de cancer. Experții susțin că atacurile frecvente asupra pielii organelor genitale exterioare la femei crește riscul de cancer endometrial și ovare. Personalul Școlii Medicale Harvard din Boston a hotărât că doar o săptămână de utilizare a igienei intime Talc crește probabilitatea dezvoltării cancerului uterin cu până la 24%. Și cu utilizarea regulată a izvoarelor cosmetice și medicale, riscul de cancer ovarian crește cu 41%. Substanța de pulbere pe măsură ce utilizează parțial pătrunde în cavitatea organelor genitale interne și se poate acumula de ani de zile, provocând procese inflamatorii frecvente și ca rezultat - renașterea malignă a țesuturilor.

Talcul poate conține azbest în compoziția sa. Aceasta este o substanță carcinogenă periculoasă penetrarea corpului prin tractul respirator și afectează negativ sănătatea. Astfel, oamenii de știință asociază utilizarea talcului cu dezvoltarea tumorii mezoteliomului, care se dezvoltă din mezoteliul din Plevra, Peritoneu și Pericardia. Aceasta este o boală rară care are cea mai mare parte curentă malignă.

Constatări

Sfaturi pentru utilizarea în siguranță a unei astfel de substanțe comune sunt destul de simple. Pentru a vă proteja de Talc de rău, trebuie doar să utilizați un produs certificat de înaltă calitate. Suporturile cu pulbere sunt mai bine înlocuite cu talc lichid, care nu poate fi inhalat.

Trece testul Sănătatea dvs. personală IQSănătatea dvs. personală IQ Completați acest test și aflați câte puncte - pe o scară de zece puncte - puteți estima sănătatea.

Utilaje fotografice

Ce este talcul? Talc este un silicat având o structură stratificată, îndrăzneață la atingere și posedă o strălucire perla pronunțată. Are culoare albă cu diferite nuanțe, care sunt cauzate de compoziția impurităților (nichel, mangan, crom, fier și aluminiu). Intensitatea culorii este determinată de gradul de curățare.

În funcție de structura și impuritățile existente, se disting următoarele tipuri de minerale Talca:

  1. Agalit. Are o structură de ac. Fibrele de cristal sunt situate aproape în paralel, într-o singură direcție.
  2. Minnesotaiti. Prezența fierului (înlocuiește magneziul) îi conferă o umbră maronie.
  3. Steatită. Caracterizată printr-o structură densă. Se numește și Wen.
  4. Willemsite. Datorită prezenței nichelului are o nuanță albastră sau verzui.
  5. Noble talc. Piatra translucidă are o densitate mai mare. Bine procesate.
  6. Talco clitite. Compoziția include clorură.

Conform gradului de măcinare, se disting o pulbere de talc, microtalc și o șlefuire mare. Are o duritate de referință care este egală cu 1. Asta este, este cel mai blând mineral. Am descoperit prima dată și am descris-o pe Michael Faraday când studiază dielectrice. Este exploatată în America, Canada, China, Franța și alte țări. În Rusia, cele mai mari depozite sunt situate în Ural și pe teritoriul Krasnoyarsk.

Proprietăți minerale

Nu toată lumea știe ce este Talc și care sunt caracteristicile sale fizice și chimice. Aceasta este o compoziție complexă chimică a silicatului de magneziu hidrogenat. Aproximativ Formula chimică chimică arată astfel: MG3SI4O10 (OH) 2. Poate varia ușor datorită înlocuirii unor impurități. Listăm proprietățile principale ale talcului:

  1. Nu există nici un miros.
  2. Nu se dizolvă în apă.
  3. Cu acizi în reacția chimică nu intră, se stabilește pe fundul rezervorului.
  4. Este un adsorbant bun. Absoarbe perfect umiditatea și mirosurile.
  5. Are o conductivitate termică proastă.
  6. Se caracterizează prin duritate scăzută egală cu 1.
  7. Are o densitate scăzută (2,75 kg / m³). Nu reprezintă valoarea bijuterii.
  8. Refractar. Cu o încălzire puternică (800-900 ° C), se transformă într-un foarte solid.
  9. Are o dispersie bună. Pulbere în formă mică formează suspensia cu apă.
  10. Este o dielectrică.

Atributul lui și proprietăților magice. Pulberea a fost utilizată pentru tot felul de medicamente destinate să se întoarcă tinerii și frumuseții. În mare parte, au fost creme și pariuri făcute pe Talc Cashitz. Piatra are energie pozitivă. Este foarte util să păstrați produsul de la Talca solidă în casă.

Acest mineral este aplicat de omenire din cele mai vechi timpuri. Vechii maeștri au folosit-o destul de largă din cauza moalelor și a lucrătoare ușoare. Chiar și în Egiptul antic, amuletele și colierele au fost făcute din ea. Clinisa rusă a făcut icoane. În China, talcul colorat a fost emis pentru o jad valoroasă. Sumerienii au tăiat amprentele.

Domenii de utilizare

Ce este talcul și ce este folosit? Luați în considerare cele mai renumite domenii:

  1. În medicină. Ca un sprinkler pentru tratamentul picioarelor și bolilor pielii. Este, de asemenea, utilizat ca liant în compoziția comprimatelor.
  2. În tehnică. Utilizați atât lubrifiant solid cât și ca aditiv pentru uleiurile motor.
  3. În industria alimentară. Acestea sunt presărate cu produse de ciocolată, fabricate din forme IT pentru producerea de cochilii de bomboane de lichiorizare. Food Talc are un cod - E553b.
  4. Acasă. Acestea sunt mulțumiți de diferite produse din cauciuc (mănuși, pantofi etc.) pentru a preveni lipirea.
  5. In constructie. Utilizați pentru căptușeală de băi și saune, precum și ca pietre pentru cuptoare.
  6. În cosmetologie. Se bazează pe pulberea copiilor, talc de corp lichid și pulbere de masaj.

Să analizăm mai detaliat utilizarea talcului în cosmetologie și dermatologie. De mai bine de 100 de ani, își găsește consumatorii și este încă o componentă indispensabilă a multor produse cosmetice. Ca mineralul ușor utilizat cel mai adesea sub formă de pulbere. Este neapărat o parte din umbrele de pulbere și ochi. Talcul aromat este folosit ca deodorant și aplicat în zona de transpirație crescută. Folosirea acestuia sub procedura de depilare avertizează afacerea părului. Talcul lichid este foarte eficient atunci când părăsiți tocurile de umplere. Se adaugă la crema de ras, deoarece contribuie la diapozitivul luminos. Datorită acestei calități că pulberea talc este utilizată pentru masaj.

Ce este talcul? Primul lucru pe care mulți îl vine în minte este o pulbere pentru copii. Absorbția bună este determinată de utilizarea sa pentru copii. Are atât proprietăți antiinflamatorii. Este folosit pentru a trata și a împiedica paterul la copii. Talc este componenta principală din pulbere. În plus, sunt incluse extractele de plante medicinale, oxid de zinc și amidon.

Talcul net drept vândut în farmacii. Formularul de eliberare - pulbere pentru utilizare în aer liber. Disponibil în borcane și pachete mici.

Când lucrați cu Talc, trebuie să fiți atenți și să încercați să nu o inspirați. Există chiar o astfel de boală profesională - talcoză, care este de obicei detectată de la angajații industriei miniere și a personalului medical. Fără contact constant cu pulberea, este imposibil să cumpărați această boală.

Добавить комментарий