Talk: zarar ve sağlık yararları

Talc olarak böyle bir maddenin adı herkese aşinadır. Esas olarak çocuk fıskiyeleri, kozmetik veya tıp ile ilişkilidir. Ancak uygulama talkının kapsamı çok daha geniştir: Dolgudan kağıt ve boya endüstrisindeki diyet malzemeleri ve uyuşturucu üretiminde kullanmak. Aynı talikin bir E553 stabilizatör olduğunu bilen küçük, çoğu zaman şekerleme üretiminde kullanılan bir pudracı ve karamelin parıltısı için kullanılır. Ek olarak, bir besin takviyesi olarak, Talc toplu ürünlerin emilmesini engelliyor. Ancak talk için çok zararsızdır, böylece kullanımı yaygındır ve mineralin faydası nedir, Medaboutme arandı.

TALC uygulamasının kapsamı ve uygulaması

TALC uygulamasının kapsamı ve uygulaması

Doğa ile, talk sulu (hidratlanmış) magnezyum silikattır. Genellikle kimyasal formülü aşağıdaki gibidir - MG3SI4O10 (OH) 2. Ama bu harflerin ve sayılar kümesi ne anlama geliyor? Talk bileşimi, örneğin silikon yerine, alüminyum / titanyum içerebilir ve bazı varyasyonlarda magnezyum demir / manganezle değiştirilir. Madde, üretiminin yeri ile belirlenen farklı safsızlıklara sahip olabilir.

Touch yağlı bir şekilde en yumuşak minerallerden biri ve çeşitliliğe bağlı olarak, beyazdan yeşilimize renktedir. İnsan aktivitesinin çeşitli alanlarında, Konuşma esas olarak karakterize edilen bir toz formunda kullanılır:

  • nemi ortadan kaldırmanın ve kokularını ortadan kaldırmanın mümkün olmasını sağlayan mükemmel adsorbaz özellikleri;
  • antibakteriyel etki;
  • ilgili koşullar altında yeterince büyük miktarda raf ömrü;
  • Tıbbi talke hakkında konuşursak, kendi kullanım olasılığı.

Kağıt üretiminde, toz, yüksek kaliteli kağıtları, iyi emici mürekkebi kapsamak için kullanılır. Dikiş durumunda, sıkıştırılmış talk, dokulara işaretleme uygulamak için kullanılan tebeşin yerini alır. Seramik üretiminde, mineral ısı ve ses yalıtım parametrelerini geliştirmenizi sağlar. TALC, depolar ve endüstrilerde depolanan plastik ve lastik ürünlerin yapışmasını önlemek için kullanılır. Gıda endüstrisinde mineral sadece bir emülgatör olarak işlev görür. Talc ayrıca kar-beyaz bir gölgenin tanelerine verecek şekilde taşlama pirinçlerin camında da kullanılır.

Ancak, Talc kullanımının bu yaygınlığına rağmen, çoğu zaman tıbbi ve kozmetoloji alanında onunla karşı karşıyayız.

Sadece uyuşturucu üretiminde talk

Sadece uyuşturucu üretiminde talk

Talc, kalsiyum glukonat gibi biyolojik olarak aktif katkı maddelerinin ve ilaçların üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu, iz elementlerin sağlığı için vazgeçilmez bir kaynaktır - magnezyum ve silikondur. Uyuşturucu bileşimindeki mineralin izin verilen konsantrasyonu% 30'u geçmemelidir. Uzmanlar şu ilaçları almayı önermiyor:

  • yükselmiş sıcaklık;
  • gastrointestinal sistemin bazı organlarının hastalıkları;
  • Gebelik ve emzirme.

Tıp alanında, Talc hem dış mekan olarak kullanılıyor. Örneğin, herkes giyiminin kolaylığı için tıbbi eldivenlerin bir talk tabakası ile kaplandığını biliyor. Ayrıca her bir çocuğun tozuna, iyi temizleyici aşırı neme ve cildin sürtünme ve tahrişinden korunması. Bu ajanın bir parçası olarak nişasta ve çinko oksit de mevcuttur. Özel toz, mükemmel nem emici ve antiseptik parametreler ile karakterizedir.

Toza ek olarak, bugünkü sıvı talk eşit olarak talep edilmektedir. Böyle bir araç kullanımda daha uygundur, çünkü uygulanması kolaydır ve mineral parçacıklarının çocuğun solunum yoluna girmesini önler.

GERÇEKTEN!

İlaç talkı uygun işlemleri geçer. Bir başlangıç ​​için, mineral bileşimi safsızlıklardan temizlenir ve daha sonra seyreltik klorotik asit çözeltisi ile işlenir. Daha sonra, toz yıkanır ve kurutulur ve sterilize ettikten sonra. Mikroorganizmalardan nötralizasyon için, talk 160 ° C'lik bir sıcaklıkta kalsine edilir. Etilen kalsinasyon teknolojisi veya gama radyasyon işlemesi de kullanılabilir.

Kozmetoloji Küresinde Uygulama Talc

Kozmetoloji Küresinde Uygulama Talc

Özellikleri sayesinde TALC, özellikle çeşitli kozmetik ürünlerin üretiminde en çok aranan maddelerden biridir:

  • çeşitli güçler;
  • Yüz ve vücut için su birikintileri;
  • yaş için gölgeler;
  • ton kremleri;
  • Kuru antiperspirant;
  • Cilt için maskeler vb.

Talca'ya dayanan toz özel bir dokuya sahiptir, cilde kolayca uygulanır ve üzerine dağıtılır, aşırı yağları ortadan kaldırır, koku giderme etkisi ile karakterize edilir.

Genellikle talk sabun taşı denir. Su ile etkileşime girdiğinde, mineral kayganlaşır ve bu özellik sayesinde, sabun, duş jelleri ve tıraş jellerinin üretiminde aktif olarak kullanılır. Ayrıca TALC, diş macununda bir koyulaştırıcı dolgu maddesi olarak hareket edebilir.

Kuru antiperspirantların bir parçası olarak, pudra maddesi hiperhidrozu azaltır, hoş olmayan kokulara, çaplara ve mısırlara karşı korur, saflık ve serinlik hissi sağlar.

Sağlık talkına zarar ne?

Talk zararına göre anlaşmazlıklar devam etmektedir. Bu maddenin solunum yolu için sık sık etkisinin, talkozun gelişimine yol açtığı kanıtlanmıştır. Bu hastalık, çoğunlukla üretim üzerinde çalışan insanlara veya diğer koşullarda Talc ile sıklıkla temasa geçer. Gelişmesinin başlangıcında, talkoz nefes darlığı ve ardından kurutulur. Solunum sisteminin talk ile teması ne kadar uzun olursa, kronik bronşitin gelişimine yol açan ve tüberküloz riskini arttıran vücutta daha fazla parçacıkları daha fazla biriktirir.

Bilim adamlarının sonucunda, bir başka Talc tehlikesi, kanser riski artar. Uzmanlar, kadınlarda dış genital organların derisine sık sık saldırının endometrial kanser ve yumurtalıkların riskini arttırdığını savunuyor. Boston'daki Harvard Tıp Fakültesi'nin personeli, samimi hijyen talkının sadece 1 haftasında kullanımı, uterus kanseri gelişimi olasılığını% 24 kadar arttırdığını belirledi. Ve normal kozmetik ve tıbbi yayların kullanılmasıyla, yumurtalık kanseri riski% 41 oranında artmaktadır. Kullandığı gibi toz maddesi, iç genital organların boşluğuna kısmen nüfuz eder ve yıllarca birikebilir, sık görülen enflamatuar işlemlere neden olabilir ve bunun sonucunda - malign dokuların yanlışlığı.

Talk, kompozisyonunda asbest içerebilir. Bu, vücuda solunum yolu boyunca nüfuz eden ve olumsuz etkileyen tehlikeli bir kanserojen maddedir. Böylece, bilim adamları, Plevra, Peritoneum ve Pericardia'daki Mezotel'den gelişen Mezotelyoma - tümörün geliştirilmesiyle talk kullanımını ilişkiler. Bu, çoğunlukla malign akımı olan nadir bir hastalıktır.

bulgular

Böyle ortak bir maddenin güvenli kullanımı için ipuçları oldukça basittir. Kendinizi Talk Zararından korumak için, yalnızca yüksek kaliteli bir sertifikalı ürün kullanmanız gerekir. Toz Supns, solunamayan sıvı talk ile daha iyidir.

Sınavdan geç Kişisel IQ SağlığınızKişisel IQ Sağlığınız Bu testi tamamlayın ve kaç puan kazanın - on puanlık bir ölçekte - sağlığınızı tahmin edebilirsiniz.

Kullanılan fotoğraf malzemeleri Shutterstock

Talk nedir? Talc, katmanlı bir yapıya sahip olan bir silikattır, dokunuşa koyu ve belirgin inci parlaklığına sahiptir. Kirliliklerin (nikel, manganez, krom, demir ve alüminyum) oluşan çeşitli tonları olan beyaz rengine sahiptir. Rengin yoğunluğu temizlik derecesi ile belirlenir.

Yapıya ve mevcut safsızlıklara bağlı olarak, aşağıdaki Talka Mineral türleri ayırt edilir:

  1. Agalit. İğne yapısı var. Kristal lifler neredeyse paralel olarak bir yönde bulunur.
  2. Minnesotaiti. Demirin varlığı (magnezyumun yerini alır) kahverengimsi bir gölge verir.
  3. STEATITE. Yoğun bir yapı ile karakterize edilir. Ayrıca Wen olarak da adlandırılır.
  4. WillemSite. Nikelin varlığından dolayı mavimsi veya yeşilimsi bir tonu vardır.
  5. Asil talk. Daha fazla yoğunluğa sahip olan yarı saydam taş. İyi işlenmiş.
  6. Talco klorit. Kompozisyon klorür içerir.

Taşlama derecesine göre, bir talk tozu, mikrotalc ve büyük bir taşlama ayırt edilir. 1'e eşit olan referans sertliğine sahiptir, yani, daha hafif mineraldir. İlk önce keşfedilen ve dielektrics okurken Michael Faraday'ı tanımladım. Amerika, Kanada, Çin, Fransa ve diğer ülkelerde mayınlıdır. Rusya'da en büyük mevduatlar urallarda ve Krasnoyarsk bölgesinde yer almaktadır.

Özellikler Mineral

Herkes talkın ne olduğunu ve fiziksel ve kimyasal özelliklerinin ne olduğunu bilmiyor. Bu, hidrojenlenmiş magnezyum silikatının kimyasal olarak karmaşık bir bileşimidir. Yaklaşık Kimyasal Formül Talc şuna benziyor: MG3SI4O10 (OH) 2. Bazı safsızlıkların değiştirilmesinden dolayı biraz değişebilir. TALC'nin ana özelliklerini listeliyoruz:

  1. Koku yok.
  2. Suda çözülmez.
  3. Kimyasal reaksiyonundaki asitler girmez, tankın dibine yerleşir.
  4. Bu iyi bir adsorban. Mükemmel nemi emer ve kokarlar.
  5. Kötü termal iletkenliğe sahiptir.
  6. 1'e eşit düşük sertlik ile karakterize edilir.
  7. Düşük bir yoğunluğa sahiptir (2.75 kg / m³). Mücevher değerini temsil etmiyor.
  8. Dayanıklı. Güçlü ısıtma (800-900 ° C) ile çok katı halinde döner.
  9. İyi dağılıma sahiptir. Küçük şekilli toz su ile süspansiyon oluşturur.
  10. Bir dielektriktir.

Ona ve büyülü özelliklere özgü. Toz, gençliği ve güzelliği iade etmek için tasarlanmış her türlü ilaç için kullanılmıştır. Çoğunlukla Talc Cashitz'de yapılan kremler ve paralardı. Taş pozitif enerjiye sahiptir. Ürünü evdeki katı talca'dan uzak tutmak çok faydalıdır.

Bu mineral, eski zamanlardan beri insanlık tarafından uygulanır. Eski ustalar yumuşaklık ve kolay işlenebilirlik nedeniyle oldukça geniş kullandılar. Eski Mısır'da bile, muska ve kolyelerden yapılmıştır. Rus klinisya simgeler yaptı. Çin'de, değerli Talc değerli yeşim için verildi. Sumeryalılar baskıları kesti.

Kullanım Alanları

Talk nedir ve ne için kullanılır? En ünlü bölgeleri düşünün:

  1. Eczanede. Bacakların ve cilt hastalıklarının tedavisi için bir yağmurlama olarak. Ayrıca tabletlerin bileşiminde bir bağlayıcı olarak kullanılır.
  2. Teknikte. Hem katı kayganlaştırıcı hem de motor yağları için katkı maddesi olarak kullanın.
  3. Gıda endüstrisinde. Liquery şeker kabuklarının üretimi için bundan yapılmış, çikolata ürünleri serpilir. Yiyecek talikinin bir kodu var - E553B.
  4. Evde. Yapışmayı önlemek için çeşitli lastik ürünlerden (eldivenler, ayakkabılar vb.) Memnun kalıyorlar.
  5. Yapım aşamasında. Banyo ve saunaların astarlanması ve ayrıca fırınlar için taşlar için kullanın.
  6. Kozmetolojide. Çocuk tozu, sıvı vücut talk ve masaj tozu dayanmaktadır.

Kozmetoloji ve dermatolojide talk kullanımını daha ayrıntılı olarak analiz edelim. 100 yıldan fazla bir süredir tüketicilerini bulur ve hala birçok kozmetiğin vazgeçilmez bir bileşenidir. Hafif mineral genellikle bir toz şeklinde kullanılır. Bu mutlaka toz ve göz gölgelerinin bir parçasıdır. Aromalı talk deodorant olarak kullanılır ve artan terleme bölgesine uygulanır. Depilasyon prosedürü altında kullanmak, kılların işini uyarır. Sıvı talk, topukluları doldururken ayrılırken çok etkilidir. Tıraş kremine eklenir, çünkü ışık slaytına katkıda bulunur. Talk tozunun masaj için kullanıldığı bu kalite sayesinde.

Talk nedir? Birçokının akla geldiği ilk şey bir çocuk tozudur. İyi emilim, çocuklar için kullanımı ile belirlenir. Hem anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Pader'ın bebeklerde tedavi etmek ve önlemek için kullanılır. TALC, tozdaki ana bileşendir. Buna ek olarak, tıbbi bitkilerin, çinko oksit ve nişasta ekstreleri dahildir.

Net eczanelerde satılan talk. Serbest bırakma formu - dış mekan kullanımı için toz. Kavanozlarda ve küçük paketlerde mevcuttur.

Talc ile çalışırken, dikkatli olmalısınız ve nefes almamaya çalışın. Madencilik endüstrisi ve sağlık personeli çalışanlarından genellikle tespit edilen bu kadar profesyonel bir hastalık - Talkoz var. Tozla sürekli temas olmadan, bu hastalığı satın almak mümkün değildir.

Добавить комментарий